© Politiezone Antwerpen

Vrachtwagen overladen met wc-papier: “2.160 kilogram te zwaar”

De politiezone Antwerpen heeft afgelopen weekend een lichte vrachtwagen tegengehouden die zwaar overladen was met wc-papier. “2.160 kilogram te zwaar”, aldus de politie. Er werden ook verschillende buitenlandse chauffeurs beboet.

sare

De verkeerspolitie controleerde afgelopen weekend op verschillende plaatsen of de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus Covid-19 nageleefd werden. “Er werd natuurlijk ook op verkeersveiligheid gelet”, zegt de politiezone Antwerpen.

Een van de opvallendste vaststellingen was een vrachtwagen die zwaar overladen was met wc-papier. “Hij werd door de inspecteurs aan de kant gezet en bleek inderdaad meer dan 60% overladen te zijn, 2.160 kilogram te veel”, zegt de politie. De overtreding leverde de bestuurder een boete van 1.800 euro op, ook de keuring van de vrachtwagen werd ingetrokken. De duizenden rollen moesten door een andere vrachtwagen worden opgepikt.

De politie controleerde zaterdag ook vijfentwintig chauffeurs met een buitenlandse nummerplaat. “Wie geen geldige reden kon geven voor zijn of haar aanwezigheid in Antwerpen kreeg een boete en moest de stad verlaten”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

Bij snelheidscontroles werden verder 259 chauffeurs op de bon geslingerd, vijf van hen reden zo snel dat ze hun rijbewijs kwijt zijn en zich voor de politierechter zullen moeten verantwoorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER