Sophie Vangheel is 1 van de in totaal 8 Belgen die liefst zo snel mogelijk weg wil uit Haïti.
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Vangheel is 1 van de in totaal 8 Belgen die liefst zo snel mogelijk weg wil uit Haïti. © RV

Corona houdt nog steeds 27.000 landgenoten in buitenland gegijzeld: "Mensen zijn boos op Belgen: ze gooien zelfs met stenen”

Naar schatting nog steeds zo’n 27.000 landgenoten zitten tegen hun goesting in het buitenland. Omdat wereldwijd steeds meer landen quarantainemaatregelen nemen en grenzen worden gesloten, wordt een normale terugkeer almaar moeilijker. Wij spraken enkele gestranden. Buitenlandse Zaken tracht hen zo spoedig mogelijk terug te halen. Ondertussen helpen landgenoten mekaar via de Facebookpagina ‘#BelgenVoorElkaar.

13 reacties

  • Nico Van Bocxlaer

    4 jaar geleden
    Stank voor dank heet dat!
  • Johnny Chanet

    4 jaar geleden
    Als je een plaats moet vermijden denk ik wel dat het een vliegtuig is.
  • John De roo

    4 jaar geleden
    Net zoals vele mensen hier vind ik het de logica zelve dat blijven waar je bent veel veiliger is dat op een vliegtuig gaan samenzitten met "besmetten".
  • danny lippens

    4 jaar geleden
    Europeanen worden in Latijns Amerika als de veroorzakers van het virus gezien. We worden ginds gedemoniseerd en gemeden, zoals wij met de Chinezen hebben gedaan. Italiaanse restaurants gaan dicht, Europeanen mogen niet meer buiten komen, Europese vliegtuigen mogen niet meer landen, enzovoort. Het zal een knauw geven aan ons meerderwaardigheidscomplex
  • Marnik Van Moorleghem

    4 jaar geleden
    Blijf waar je bent,zo zal je de landgenoten beschermen tegen het coronavirus, ,dit is een drastische maatregel ,maar zeker de juiste om deze epidemie te stoppen.