© ss

Meisje mag door hartverscheurende reden als enige van haar familie niet naar trouwfeest van tante

Een 15-jarig meisje mag als enige van de familie niet naar het trouwfeest van haar tante. De tiener is er het hart van in.

lbo

Haar hele familie stond op de lijst van genodigden, maar zij zelf niét. De vijftienjarige tiener deelt haar verhaal onder de schuilnaam Zinogirl op Reddit.

“Ik ben zeer verontwaardigd”, vertelt ze. “Binnenkort trouwt mijn tante, en ik ontdekte net dat ik niet naar haar trouwfeest kan gaan omdat ze me niet heeft uitgenodigd. De uitnodiging was enkel gericht aan mijn ouders en mijn broers.”

Het meisje heeft een fysieke handicap, en volgens haar is dat de reden dat ze niet mag komen. “Ik heb krukken nodig, maar ik ben voor de rest onafhankelijk. Ik hoef geen extra hulp.”

“Feestzaal niet geschikt”

De vader de tiener heeft de tante erop aangesproken, en zij vond dat de feestzaal niet geschikt was voor het meisje. “Omdat de zaal niet comfortabel genoeg zou zijn voor mij, nodigde ze mij niet uit. Maar als dat de enige reden is, zou ze het dan niet aan mij moeten overlaten of ik al dan niet kan of wil komen? Is dat niet iets dat ik zelf mag beslissen? Wie weet lukt het me tóch of misschien kunnen mijn broers en vader me helpen als ik die hulp zou nodig hebben. Maar uiteindelijk sloot ze me uit omwille van mijn handicap.”

De tante zei ook nog dat ze die beslissing heeft genomen in functie van de tiener zelf. “Ze wil niet dat ik me te min voel of jaloers voel als ik andere meisjes van mijn leeftijd dingen zie doen op het feest die ik niet kan.”

De ouders van de tiener vinden dat ze het moet begrijpen. “Het is haar huwelijk, dus zij mag beslissen wie er wel of niet mag komen. Ik moet haar beslissing respecteren, vinden ze. Maar eigenlijk wil ik haar het liefst nooit nog horen of spreken.”

Boycot

De broers van het meisje hebben intussen besloten ook niet naar het huwelijk te gaan. Maar de tante en de ouders van het meisje begrijpen nog steeds niet zo goed waarom het meisje er zo zwaar aan tilt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer