Opschorting voor doodsbedreigingen aan charmezanger

© blg

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 51-jarige Blankenbergenaar opschorting van straf gegeven voor doodsbedreigingen aan het adres van charmezanger Steve Tielens. Dirk C. en de charmezanger hebben hun hevige ruzie ondertussen bijgelegd.

blg

In maart 2013 stopte de samenwerking tussen het duo abrupt na een dispuut over het Rupelfestival. De frustraties liepen de volgende maanden hoog op. Op 12 juni 2013 sprak C. in dronken toestand op het antwoordapparaat van Tielens in dat hij de zanger zou afmaken. Twee maanden later filmde de beklaagde een optreden van de zanger in het casino van Blankenberge. “Hij beweerde dat Tielens dronken was en probeerde hem via YouTube te vernederen en belachelijk te maken”, zei de procureur in haar vordering.

Door een klacht van Tielens bij de onderzoeksrechter moest C. zich begin november voor de strafrechter verantwoorden. Het slachtoffer en zijn advocaat waren echter niet aanwezig. Dirk C. beweerde toen dat alle plooien ondertussen waren gladgestreken. Op de volgende zitting bleek uit een brief van de advocaat van Tielens dat de zanger en zijn zelfverklaarde ontdekker inderdaad weer samen door één deur kunnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen