Op beelden is te zien hoe patiënten op de grond moeten liggen in het ziekenhuis.
Volledig scherm
Op beelden is te zien hoe patiënten op de grond moeten liggen in het ziekenhuis. © rv

Meer dan 2.000 doden in Spanje, patiënten liggen op de grond in overvolle ziekenhuizen

In Spanje zijn op 24 uur tijd nog eens 462 mensen aan het nieuwe coronavirus bezweken, zo hebben de autoriteiten vanmiddag meegedeeld. Sinds de uitbraak van de ziekte hebben 2.182 mensen in Spanje Covid-19 niet overleefd. Op drie dagen tijd is het aantal sterfgevallen meer dan verdubbeld in het tweede meest getroffen land van Europa. De overrompeling van de Spaanse ziekenhuizen is compleet.

30 reacties

  • Ludo Teuwen

    4 jaar geleden
    Mensen, deze foto was slechts een momentopname. Het is niet zo dat er overal mensen op de grond liggen. Men heeft een tentoonstellingshal omgebouwd tot hospitaal met 5000 bedden in Madrid. Wees blij dat het in België nog niet zo snel gaat als in Spanje waar de mensen zich goed aan de regels houden sinds de lock down.
  • David Borreman

    4 jaar geleden
    Merci spanje om je grenzen te sluiten nu moeten wij dat niet doen...nog altijd vlogen we op madrid ...ongelooflijk...sluit de grenzen...heeft geen zin om nog open te houden voor plezier reizen..
  • Ann Verschueren

    4 jaar geleden
    Valentijn Jacobs, ik ben van dezelfde mening als u. De natuur en het milieu begint inderdaad wraak te nemen tegen het mens-dom gedrag !
  • marie-claire de bosscher

    4 jaar geleden
    vreselijk, en dan zijn er hier nog een massa die het niet snappen, die gezellig samen komen, en hun voeten vegen aan alles wat de staat ons aanraadt en oplegt ! wees toch niet zo dom en eigenwijs ! heel veel sterkte aan alle slachtoffers en hun geliefden.
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Die CL- wedstrijd tussen Atalanta en Valencia is waarschijnlijk een coromabom geweest, Die wedstrijd had nooit gespeeld mogen worden.