Politie waarschuwt voor online oplichting bij valse geneesmiddelen en mondmaskers: “Bestel enkel bij erkende apotheken”

© Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Nu de strijd tegen het nieuwe coronavirus op volle toeren draait, doen mensen op volop beroep op geneesmiddelen en medische hulpstukken. De apothekers zijn nog open, maar ook online is de vraag groot. En daar willen oplichters hun slag uit slaan, waarschuwt de federale politie maandag in een persbericht.

Raf Hermans

”Malafide websites verkopen bijvoorbeeld valse geneesmiddelen, medische hulpstukken en voedingssupplementen. De politie roept iedereen op voorzichtig te zijn en medische producten enkel te kopen bij erkende apotheken”, klinkt het. “Wens je online geneesmiddelen te bestellen, doe dit dan enkel via een internetapotheek die erkend is door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Je vindt de lijst van erkende online apotheken op hun website.”

De oplichters proberen volop in te spelen op het angstgevoel en de bezorgdheden van burgers. Zo worden producten aangeboden die je zouden beschermen en die je zelfs zouden kunnen genezen van het coronavirus. Niet bewezen en vaak met schadelijke neveneffecten, waarschuwt de politie.

Producten die oplichters aanbieden, zijn onder andere:

• Mondmaskers

• Niet toegelaten vaccins

• Luchtreinigers

• Voedingssupplementen

• Essentiële oliën

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen