EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

“We hebben de snelheid onderschat”: alles wat we nu écht weten (en wat nog niet) over Covid-19

Corona blijkt een pak dodelijker en besmettelijker te zijn dan griep. Hebben we het virus verkeerd ingeschat? Klopt het dat er nu ook jonge, gezonde mensen sterven? En kan het virus inderdaad negen dagen overleven op voorwerpen?

61 reacties

  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    België heeft het virus zeker niet onderschat, wat denk je dan van landen zoals het UK, Nederland, Spanje, de USA, Brazilië en Italië, die zullen nog wat anders meemaken, wacht maar !
  • Rony Schouteere

    4 jaar geleden
    De politiekers moesten eerst hun postjes verdelen en hun eigen belang veilig stellen. Nu geven ze 4000€ premie , wacht maar tot de rekening komt op de volgende belastingsbrief.nooit krijg je van banken of vadertje staat cadeaus en wat met zij die dagelijks werken., een schop onder je kont
  • Lieve Vandamme

    4 jaar geleden
    Als arts weet men dat virussen zich razendsnel verspreiden, dat er "gezonde " kiemdragers zijn , van wie men niet weet dat ze drager van het virus zijn, maar wél anderen kunnen besmetten, Ik leerde in de tijd dat de incubatie-en herstelperiode de gevaarlijkste besmettingstijden zijn?? Dus doet men er best aan iedereen te testen, om dan de nodige voorzorgsmaatregelen te kunnen treffen. ook Maggie onderschatte , als arts, deze virus, routine en beroepsmisvorming noemt men-dit..
  • Wim Dhondt

    4 jaar geleden
    Oswalt de maskers helpen vooral voor wie besmet is ( bewust of onbewust) zo verspreiden ze het minder de Fp2 maskers werken enkel als ze juist draagt en regelmatig vervangt. Regelmatig je handen met water en zeep wassen is en blijft de beste oplossing. EN afstand houden.
  • Cedric Dellasz

    4 jaar geleden
    wij? beter gezegt de regering heeft het onderschat en wou niet luisteren omdat we al in zo een grote schuldenberg staan.
  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”