Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Volledig scherm
Tedros Adhanom Ghebreyesus. © AFP

WHO ziet coronapandemie versnellen: “Elk verdacht geval moet getest worden, alle nauwe contacten moeten in quarantaine”

De verspreiding van het coronavirus versnelt nog altijd, maar het traject van het virus kan wel worden ingeperkt. Dat zegt de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Tedros Adhanom Ghebreyesus roept de landen op "in de aanval" te gaan door alle verdachte gevallen te testen en hun nauwe contacten in quarantaine te plaatsen. 

4 reacties

  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    WHO leiders steun diegenen in de frontlinie staan en lever het grootste deel van jullie riant in om zo meer middelen te kunnen aankopen. Dit zal wel in dovemansoren vallen zeker.
  • Gerrit Goossens

    4 jaar geleden
    Die man spreekt duidelijke taal, en dokters in ons land vragen hetzelfde. Maar viroloog Van Gucht vindt dat niet nodig nu, omdat we toch allemaal moeten binnen blijven. Hij en de ministers die hij raad geeft hebben liever een politiestaat dan een goed georganiseerd land waar breed getest wordt, waar positieve gevallen in quarantaine gaan, waar iedereen de nodige zorgen krijgt en waar medisch personeel beschermd wordt.
  • Levi Raes

    4 jaar geleden
    Een globaal rechts beleid heeft ervoor gezorgd dat er zware besparingen doorgevoerd werden in de gezondheidszorg. Het resultaat is duidelijk, anno 2020 schieten overheden tekort al van bij het begin van de pandemie. Moest het overgrote deel van het kapitaal niet bij de rijkste 1% geconcentreerd zijn had de hele situatie een stukje rooskleuriger geweest zijn!
  • Gerrit Goris

    4 jaar geleden
    Inderdaad hier wordt te weinig getest. Ik ken iemand die zijn vrouw heeft alle verschijnselen van Corona, de dokter zegt blijf 1 week thuis, terwijl haar man alle dagen nog reparaties gaat doen van elektro apparaten. Het zijn zulke mensen die men moet stoppen .