Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Wannes Nimmegeers

Zwakste patiënten uit rusthuizen gaan niet langer naar ziekenhuis

Bewoners van woonzorgcentra die ernstig verzwakt zijn, worden niet naar het ziekenhuis gebracht voor een behandeling, of ze nu besmet zijn met Covid-19 of niet. Dat is de richtlijn die de Belgische Vereniging Gerontologie en Geriatrie en de diensten geriatrie van het UZ Leuven en het UZ Gent aan de coördinerende artsen van de woonzorgcentra en de geriatrische diensten in de ziekenhuizen hebben meegedeeld. Dat schrijven De Morgen en De Tijd dinsdag.

73 reacties

  • MYRTHE PASS

    4 jaar geleden
    @Peter Permentier: Dit mogen ze enkel doen bij bejaarden, die een wilsbeschikking voor euthanasie tekenden. De anderen MOETEN ten alle tijden levensverlengend behandeld worden.
  • katy vercauteren

    4 jaar geleden
    ze zouden die feestvierders en diegene die zich niet aan de regels willen houden, geen boete geven, maar gewoon niet meer behandelen bij binnenkomst ziekenhuis, zodoende kunnen de ouderen wel geholpen worden, die braaf luisteren
  • Christel Bastiaens

    4 jaar geleden
    Ik vind dit triestig . Deze mensen hebben heel hun leven gewerkt en ik kan inkomen dat ze op sterven liggen dat ze dan palliatief het einde opstarten maar om nu niks meer te doen . Ze hebben misschien een gewone griep dat is te behandelen .Dan zal het niet lang duren of alle rusthuizen zitten zonder bewoners ook een manier om van die oudjes af te komen goed voor de pensioenkas . Mensen boven de 60 jaar die in het ziekenhuis liggen worden niet meer gereanimeerd .Ik ben 63 jaar '''''''''''''''''''
  • gilbert Gijdé

    4 jaar geleden
    hbet is begonnen-nog een beetje en het geld gaat overwinnen
  • Daisy Daelemans

    4 jaar geleden
    Mensen probeer even realistisch te zijn. Het is hier geen kwestie van selecteren. Ik bezoek zelf (74) regelmatig mensen in een home en kan enkel beamen, laat deze mensen in de voor hun vertrouwde omgeving. Ik versta de mensen wel waarvan ouders in deze situatie zitten. Men kan enkel ervoor zorgen dat het personeel de nodige bescherming heeft om voor 100% voor deze oudjes te zorgen. Ook ik heb respect voor deze mensen die ons zover gebracht hebben.