Au pair Anaïs (21) zit vast in Australië en weet niet wanneer ze naar huis mag: “Ik mis mijn ouders”

Anaïs Verbruggen (21) uit Overmere woont in het Australische Melbourne. En daar kan ze door de coronacrisis ook niet weg. Ze werkt er als au pair en volgt de gebeurtenissen rond het coronavirus in ons land vanop afstand. Normaal zou ze binnen enkele weken weer even terugkeren naar Overmere, maar dat is nu onmogelijk.

Stef Van Overstraeten

De 21-jarige Anaïs Verbruggen woont al een tijdje in Australië. Een heel verschil met het landelijke Overmere. “Als kind is het altijd al een droom geweest om naar Australië te gaan en ongeveer 1,5 jaar geleden ben ik beginnen opzoeken hoe ik dat concreet kon maken”, zegt ze. “Ik had nood aan een nieuwe start en vond Australië een superleuke optie, ik heb gekozen voor Melbourne.”

Anaïs is er au pair en woont bij een gastgezin, waar ze voor de kinderen zorgt. “Het leven is hier echt volledig anders, ik woon in de rand van de grote stad op ongeveer 15 minuten rijden van het centrum van Melbourne”, zegt Anaïs. “Vooral de kleine dingen maken het leven in Australië zo anders. In België ga je voor een brood naar een broodautomaat, dat kennen ze hier niet. Hier koopt iedereen zijn brood in de supermarkt.”

Ook in Australië hebben ze na de bosbranden nu last van het coronavirus. “Ik woon nog steeds bij mijn gastgezin en sinds maandag is Victoria in lockdown dus zijn alle scholen gesloten”, klinkt hetb bij Anaïs. “De ouders van mijn gastgezin werken nu van thuis, maar ze hebben nog steeds iemand nodig om de kindjes te entertainen, terwijl zij aan het werken zijn. Gelukkig zijn het topmensen. Ik woon hier dan ook graag. De mama is advocate en de papa werkt voor de overheid. Er zijn 2 kindjes, Lenny is 4 en Max 7 jaar.”

Niet serieus

Anaïs heeft haar handen vol, maar mist het thuisfront toch. “Ik FaceTime bijna elke dag met mijn ouders en zus”, zegt ze. “Ik mis hen enorm aangezien ik helemaal niet weet wanneer ik weer naar huis kan. Normaal kan ik nu gewoon beslissen dat ik binnen enkele weken even terugkeer naar huis, maar dat is onmogelijk op dit moment.”

De twintiger volgt onder meer via de sociale media wat er in ons land aan de gang is. En ze vindt dat de Australiërs corona niet serieus namen. “Alles ging hier gewoon nog het normale gangetje”, volgens Anaïs. “Er waren net zoals in België ook wel mensen die de supermarkten leeg kochten. Maar enkele dagen geleden waren er nog 1.000 mensen aan Bondi Beach in Sydney. Bars, restaurants en pubs waren hier ook allemaal gewoon nog open tot maandag. Momenteel zijn er ongeveer 1.700 besmettingen. We blijven zo positief mogelijk.”

In Australië zijn al zeven mensen overleden aan Covid19.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer