Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Volledig scherm
Tedros Adhanom Ghebreyesus. © VIA REUTERS

WHO waarschuwt: “Gebruik van niet-geteste medicijnen kan valse hoop wekken”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor het gebruik van niet-geteste medicijnen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. “Het kan valse hoop wekken en zelfs meer kwaad dan goed doen”, aldus grote baas Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Het kan namelijk een tekort veroorzaken aan medicijnen die nodig zijn om andere ziektes te behandelen.”

6 reacties

  • Van desteene Frank

    4 jaar geleden
    Het land dat als eerste een vaccin ontwikkeld zal de nieuwe wereldmacht worden. Iets zegt mij dat dit China zal zijn.
  • Richard Derijcke

    4 jaar geleden
    Dat ze er dan werk van maken he! We horen al weken niets meer over het ontwikkelen van medicijnen of vaccins. Geen enkel lichtpuntje. Bij sars en varkensgriep was dat anders en ging dat veel sneller.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Juist maar je kan wel medicatie gebruiken die er al is en dienst hebben bewezen. Gisteren bij programma "Hart aber fair" stelde een prof dat de medicatie tegen ebola werkzaam is ,wel niet voor 100% maar beter dan niks momenteel niet?.Ook stelde dat er al middelen ondertussen zijn maar dat het uittesten 18 maand duurt voor ze homologatie krijgen,duurt veel te lang en als je totaal geen andere middelen hebben is dan niet beter het te gebruiken ipv te sterven?.Hij vind van wel.
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    Wanneer gaan ze zichzelf eens productief opstellen . Regels opstellen , materiaal vragen /eisen , riant loon oprapen met alle voordelen erbij . Maar zelf voor iets zorgen? Iedereen doet zijn best dames/heren en grijpen iedere kans om mensen te helpen .Dus iets minder kritisch of ga persoonlijk wat helpen .
  • paul lemmens

    4 jaar geleden
    mooie uitdrukking maar ze niet gebruiken is ook fataal