De eerste editie bracht onder meer aan het licht dat ruim drie kwart van de deelnemers de kinderen thuis opvangt, en 3 procent daarvoor nog beroep deed op de grootouders.
Volledig scherm
De eerste editie bracht onder meer aan het licht dat ruim drie kwart van de deelnemers de kinderen thuis opvangt, en 3 procent daarvoor nog beroep deed op de grootouders. © Thinkstock

Bestrijd mee het coronavirus en neem opnieuw deel aan de nationale ‘corona-enquête’

De Universiteit Antwerpen plaatst vandaag tot 22 uur opnieuw haar bevraging online over gedragsveranderingen bij de bevolking, in het kader van de richtlijnen rond het coronavirus. Vorige week namen meer dan 560.000 Belgen eraan deel, en de universiteit hoopt ook bij de tweede editie een zo groot mogelijk deel van de bevolking te bereiken, zodat de evolutie van de impact van de maatregelen in kaart kan worden gebracht. Dat moet wetenschappers toelaten om realistische modellen van de verspreiding van het virus te kunnen uittekenen.

11 reacties

  • Jos Vercammen

    4 jaar geleden
    Wilfried Vanden Berg, in 2009 was mevrouw De Block gewoon parlementslid en geen minister van volksgezondheid. Die functie kreeg ze pas in 2014, bij het aantreden van de regering Michel I, tot op vandaag bleef ze die functie behouden. Jij gaat haar echter fouten in de schoenen schuiven, die begaan werden door één van haar voorgangers. Informeer je eerst duidelijk als je iemand wil beschuldigen.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    De vragen zijn opgesteld door de universiteit op basis van wat ze willen onderzoeken. Niet of ze voor ons relevant zijn al dan niet !
  • georges Van Nimmen

    4 jaar geleden
    Register die dat de wet niet naleven en als se de corona krijgen moet te ze wachten en gaan de anderen voor
  • Jozef Derie

    4 jaar geleden
    Verleng aub de termijn voor blijf in uw kot anders zal iedereen te goed het normale leven hervatten .
  • Jef Denijs

    4 jaar geleden
    Heb alles al ingevuld, nog steeds bevat de enquête vragen die voor bepaalde mensen 'niet van toepassing' zijn. Maar ze is verbeterd tegenover de vorige.