Door de corona-uitbraak stijgt de vraag naar beademingsapparatuur snel. Philips schaalt de productie op, maar dat vraagt wat het concern betreft wel om samenwerking en eerlijke verdeling.
Volledig scherm
Door de corona-uitbraak stijgt de vraag naar beademingsapparatuur snel. Philips schaalt de productie op, maar dat vraagt wat het concern betreft wel om samenwerking en eerlijke verdeling. © Philips

Philips vreest dat VS met wet uit 1950 beademingstoestellen zullen opeisen

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips vreest dat de VS beademingsapparatuur bestemd voor onder meer de Europese markt gaan opeisen. De zorgapparaten worden in Pittsburgh geproduceerd, maar door een wet uit de jaren 50 dreigen de VS beademingstoestellen te confisqueren. De druk op president Trump om een beroep te doen om de Defense Production Act nam maandag fors toe, door het snel oplopend aantal coronapatiënten in de VS.

17 reacties

  • Carin Desmet

    4 jaar geleden
    Hopelijk leer de machthebbers en rijke bedrijven dat ze stoppen het schoothondje van US te zijn. We hebben in Europa genoeg slimme mensen zodanig we minder afhangen van US en China
  • Tony Pauwels

    4 jaar geleden
    Tja, dat krijg je dan als je het slim vindt om je productie in het buitenland te vestigen. De wereld is "one happy family", nietwaar? Tot dat het grondig fout gaat. En dan blijkt het ieder voor zich te zijn...
  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Europa heeft de gdpr wetgeving door de strot van de Amerikanen geen gejaagd destijds, ook niet netjes. Zachte confiscatie komen er overal in sneltrein aan. De federale en de ECB zullen rechtstreeks aandelen opkopen en zo grote industrieën nationaliseren.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Dat is als je uw bedrijven naar het buitenland gaat vestigen om winstbejag. Je had beter de kleine lettertjes gelezen van de buitenlandse wetgeving. Want in crisistijd of oorlog worden alle bedrijven verplicht te werken voor deze landen. Jullie hebben niet je bedrijf maar ook je eigen volk te kakken gezet. Idem mondmaskers in china laten produceren, gevolg wij hebben er nu te kort. Tot ze zin hebben om te leveren, of hun zogezegde goed hart tonen.
  • Jef Denijs

    4 jaar geleden
    Hoe kan je in een Amerikaanse vestiging bepalen wat de EU of andere continenten toekomt of wat voor de VS is ? Globalisering en open grenzen, nu zien we pas de nadelen.