“Het festival wordt verschoven naar 21 en 22 mei van volgend jaar”, zegt medeorganisator Kristof Geens. © mph

Geen Gladiolen-festival in 2020

Het muziekfestival Gladiolen dat eind mei zou plaatsvinden in Onze-Lieve-Vrouw Olen gaat niet door. “Ook wij hadden het liever anders gezien maar de uitbraak van het coronavirus en de getroffen maatregelen laten ons geen keuze”, meldt mede-organisator Kristof Geens. “Het festival wordt verschoven naar 21 en 22 mei van volgend jaar. Elk ticket blijft geldig voor de editie van volgend jaar. Ook onze line-up zal onveranderlijk blijven.”

Marc Peeters

De gezondheid van de festivalgangers, de medewerkers en de artiesten zijn voor Gladiolen prioriteit nummer één. “De piek van de coronacrisis is momenteel nog niet bereikt. We hopen van harte dat de situatie op 29 en 30 mei genormaliseerd is. Maar zelfs als dit het geval zou zijn, komen wij als organisatie in de ruime periode voor het pinksterweekend al in de problemen.”

Aan het festival gaan immers tal van samenkomsten vooraf. “Niet alleen met onze vaste kern van veertien organisatoren, maar ook met medewerkers, werkgroepen, vrijwilligers, partners, sponsors, leveranciers, overheden en veiligheidsdiensten. Artiesten moeten kunnen repeteren, toeleveranciers produceren. En dan moet de opbouw van het festival nog beginnen. We zijn op dit moment met al deze partners in gesprek. Het is fijn om te horen dat ook zij mee willen nadenken om de schade voor iedereen te beperken”, zegt Geens.

Gladiolen wordt vooral gedragen voor vrijwilligers. “Naast onze gezinslevens en werksituaties, is de organisatie van het festival een hobby. En een geweldig plezante dan nog! Net daarom is het festival verplaatsen naar het najaar geen optie. Dit zou een overlap creëren met de voorbereidingen van de editie van 2021. En dat zou iets te veel van het goede zijn. We hopen met deze beslissing het bestaan van Gladiolen op lange termijn te kunnen verzekeren. Niet in het minst voor de verenigingen die helpen bij de organisatie. Ook voor hen heeft dit financiële gevolgen.”

Ticket blijft geldig

Had je al een ticket voor Gladiolen 2020? Dan zal de waarde ervan behouden blijven in 2021. Ook wie al drank- en eetbonnen aankocht, zal die in 2021 kunnen gebruiken. Hoe dit praktisch in zijn werk gaat, wordt later gecommuniceerd. Gladiolen is er ook in geslaagd, in overleg met de artiesten en boekingskantoren, om de line-up volledig mee te nemen naar volgend jaar. “Dit wil zeggen dat je alle bands en dj’s die we hadden aangekondigd, in 2021 aan het werk kan zien op Gladiolen.”

www.gladiolen.be/corona

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Kempen