Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Nog voldoende capaciteit, maar hoeveel bedden zijn er nu echt beschikbaar op intensieve zorgen?

Momenteel liggen er in ons land 381 coronapatiënten op intensieve zorgen. Volgens de laatste berichten zou er nog voldoende capaciteit zijn om een piek in patiënten te kunnen opvangen, en zo scenario’s zoals in Spanje en Italië te vermijden. Maar hoeveel bedden zijn er nu echt beschikbaar? En zijn al die bedden wel degelijk vrij voor mensen die besmet raken met het nieuwe coronavirus, of ligt het aantal in realiteit toch lager?

7 reacties

  • Kristof Heirman

    4 jaar geleden
    Henri troyat hopelijk doen we dit wel! In feite zou elk land na zijn piek andere landen helpen die nog hun piek moeten krijgen. Of bent u vergeten dat wij massaal de grens overtaken tijdens de oorlog en dat de Nederlanders ons hielpen met verstoppen en dergelijke. In feite straffer nog zelfs de UK zouden we moeten helpen. Den enigste da ze ni moeten helpen is nen egoïst zoals u. De groeten
  • Patrick Libotton

    4 jaar geleden
    Stop met deze paniek
  • dieter devreze

    4 jaar geleden
    kijk. We hebben al één van de hoogste aantal intensieve bedden in de wereld (5e plaats). Dat is voor normale jaren een goede buffer. Of willen we de kosten laten exploderen door gewoon nog meer onbezette bedden (en niet-werkende verpleegkundigen ernaast) te betalen.
  • Henri Troyat

    4 jaar geleden
    Hopelijk gaat men nu niet zo dwaas zijn om patiënten uit Nederland op te vangen zoals een nieuwslezeres suggereerde op het tv-nieuws gisteren.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Die capaciteit is enkel belangrijk als je daarna ook levend uit ic komt. In Italië lijkt het meer op humane stervensbegeleiding. In coma houden en beademen.