Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Slechts een vijfde van tandartsenpraktijken kan nog functioneren in coronatijden

De nood naar mondmaskers bij tandartsen blijft enorm groot. Van de grote levering die vorige week in ons land aankwam, werd slechts een fractie aan de tandartsen beleverd. Amper een vijfde van de praktijken beschikt nog over voldoende beschermingsmateriaal om in veilige omstandigheden te kunnen werken.

1 reactie

  • johan fransaert

    4 jaar geleden
    men zou bij wet moeten vastleggen dat medisch materiaal voor ten minste 50% hier in Europa moet gefabrikeerd worden en aangekocht.
  1. Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”
    PREMIUM

    Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie terugge­zien, nu kan dat niet meer”

    Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee naar huis, de eenzaamheid en de bommen aan het thuisfront: “De laatste keer dat ik naar huis ging, zaten we samen rond de kersttafel toen de granaten vielen.”
    Wondelgem
  2. Gynaecoloog die ‘ongewenste behandelingsmethoden’ toepast bij zes vrouwen krijgt laatste kans voor hof van beroep: “Hier werd een seksuele fantasie afgewerkt”
    PREMIUM

    Gynaeco­loog die ‘ongewenste behande­lings­me­tho­den’ toepast bij zes vrouwen krijgt laatste kans voor hof van beroep: “Hier werd een seksuele fantasie afgewerkt”

    “Ik kreeg mijn voorschrift terwijl hij met zijn hand over de binnenkant van mijn dijen wreef.” Er was donderdagochtend weinig liefde in het Antwerpse hof van beroep voor Ben V.R. De 60-jarige gynaecoloog uit Turnhout kreeg een laatste kans om een wat gunstiger licht te doen schijnen op de verkrachtingszaak waar hij al enige tijd in vervolgd wordt. Een deskundigenverslag over zijn aparte en schijnbaar seksueel getinte behandelingsmethoden moest hem daarbij helpen. Maar zijn slachtoffers lieten opnieuw van zich horen.
    Antwerpen, Turnhout