Minister Weyts maakt 8,1 miljoen euro vrij voor brug in Gent

© rr

Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) maakt 8,1 miljoen euro vrij om in 2019 de Verapazbrug over het Gentse Handelsdok te bouwen. Voor de vervanging van de nabijgelegen Meulestedebrug wordt in 2018 vijf miljoen euro gereserveerd, lijstten Gents N-VA-voorzitter Peter Dedecker en lokaal fractieleider Siegfried Bracke op.

De Verapazbrug moet in het noorden van Gent (Muide-Meulestede) de druk van het doorgaand verkeer tussen de stad en de haven verlichten. In 2017 wordt een bouwaanvraag voor de brug over het Handelsdok verwacht, zo werd eerder bekend gemaakt, maar de minister zegt donderdag dat volgend jaar ook de onteigeningen starten. Voor de bouw van de brug zelf voorziet Weyts 8,1 miljoen euro in 2019.

Verder maakt minister Weyts middelen vrij om in 2017 een extra rijstrook (weefstrook) aan te leggen op de E40 ter hoogte van Sint-Denijs-Westrem. Ook worden de bruggen over de E40 en R4 gesaneerd en een fietsonderdoorgang onder de Sint-Lievenspoort gebouwd.

In 2018 gaat het merendeel van de middelen naar de sanering van het viaduct E17 in Zwijnaarde en het vervangen van de Meulestedebrug, naast het fietspadenproject op de Antwerpsesteenweg (N70), de verbinding R4-Zuid-Oudenaardsesteenweg.

In een persmededeling over de 44 miljoen euro die Weyts de komende drie jaar in de Gentse regio investeert, drukken Peter Dedecker en Siegfried Bracke hun lof uit voor de vrijgemaakte middelen. “Maar het valt te vrezen dat de mobiliteitswinst die de Gentenaars dankzij deze Vlaamse investeringen zullen boeken, meteen weer zal weggesnoeid worden door het contraproductieve paars-groene circulatieplan dat begin april in voege treedt: dat dreigt immers net minder bereikbaarheid en nog meer files te gaan creëren en zo ook minder leefbaarheid”, aldus N-VA Gent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen