© Kioni Papadopoulos

Opnieuw twee weekends Tomorrowland in 2017

De kogel is door de kerk: na maanden van geruchten heeft Tomorrowland officieel bevestigd dat het muziekfestival in De Schorre in Boom op twee weekends plaatsvindt. Dat liet de organisatie donderdag weten via Facebook.

bap

Tomorrowland had er afgelopen zomer met 180.000 festivalgangers een geslaagde editie op zitten. De gemeenten Boom en Rumst waren na het festival vragende partij voor twee weekends Tomorrowland, zoals in de jubileumeditie in 2014. Toen leidde dat vooraf tot onvrede bij enkele buurtbewoners en werd er een klacht ingediend maar de relatie met de buren is intussen sterk verbeterd.

“De 180.000 tickets waren de afgelopen zomer in een flits uitverkocht, en ook de tickets voor de buren vlogen de deur uit”, vertelde woordvoerster Debby Wilmsen daar toen over. “Uit Rumst kwamen bijvoorbeeld 6.000 aanvragen, terwijl er slechts 8.000 inwoners zijn. Het is dus een denkpiste om twee weekends te organiseren. We zouden dan natuurlijk twee keer dezelfde line-up houden, zodat mensen niet geneigd zijn beide weekends te komen.”

Preregistratie

Donderdag maakte de organisatie op Facebook bekend dat er voor de komende editie twee weekends zullen zijn. Deze zullen doorgaan van 21 tot en met 23 juli en 28 tot en met 30 juli in De Schorre in Boom. Op 10 januari wordt er om 10 uur meer informatie over de tickets gelost en om 17 uur kunnen de festivalgangers zich inschrijven voor de preregistratie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER