Risotto met een twist: zo maak je wel een lekkere 'quinotto' à la Charlotte en Charlot uit 'Mijn Keuken, Mijn Restaurant’
Risotto is zoiets dat wij all day, every day kunnen eten. Maar dan is het net leuk als er wat afwisseling is. Maak jouw risotto eens met quinoa in plaats van rijst, zoals deelneemsters Charlotte en Charlot in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ deden. Voedzaam, veggie en vree lekker.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
250 g quinoa
1 sjalot, gesnipperd
200 g kastanjechampignons, in plakjes
2 teentjes knoflook, geperst
200 g prinsessenboontjes
handvol peterselie
handvol muntblaadjes
150 ml witte wijn
500 ml kippenbouillon (500 ml heet water + 1 kippenbouillonblokje)
100 g mascarpone
30 g geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
1. Halveer de prinsessenboontjes en verwijder het harde uiteinde. Bak de helft van de look in olijfolie zacht.
Voeg de champignons en boontjes toe en bak beetgaar. Kruid met peper en zout. Hou warm.
Stoof het sjalotje met het resterende teentje look in olijfolie glazig. Voeg de quinoa toe en roerbak 1 minuut. Blus met de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen.
2. Voeg nu in delen en al roerend de bouillon toe. Voeg telkens wat bouillon toe als het vocht bijna opgedroogd is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Proef regelmatig of de quinoa gaar is. Mix ondertussen de verse kruiden met een flinke scheut olijfolie glad. Kruid met peper en zout.
3. Schep de kaas en mascarpone onder de risotto. Roer er ook voorzichtig de groenten onder.
Schep de risotto op de borden, bedruppel met de kruidenolie en rasp er nog wat extra Parmezaanse kaas over.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Spaargids.be
Geniet jij al optimaal van deze fiscale voordelen voor je woning en schuldsaldoverzekering?
De overheid sabelde de voorbije jaren zwaar in de fiscale voordelen die burgers krijgen als ze een hypothecaire lening afsluiten. Toch zijn er nog altijd te rapen, zo weet Spaargids.be, dat meteen drie slimme fiscale adviezen op een rij zet. -
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
-
Mijnenergie
EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers