EPA/Twitter
Volledig scherm
© EPA/Twitter

Thaise bevolking ‘rebelleert’ tegen uitspattingen van koning Rama X in Duitsland: “Waarom hebben wij hem nodig?”

RoyaltyDe uitspattingen van de Thaise koning Maha Vajiralongkorn - die door het leven gaat als Rama X - worden hem in zijn thuisland niet bepaald in dank afgenomen. Dat de monarch met verschillende vrouwen aan zijn zijde in Duitsland verblijft terwijl alle hotels voor toeristen gesloten zijn en het aantal besmettingen in Thailand blijft stijgen, leidt tot een storm van (online) protest. Hoewel er in het Aziatische land zware celstraffen staan op het bekritiseren van de monarchie, willen vele Thai toch hun verontwaardiging laten blijken. 

11 reacties

  • Chris Van den Eede

    4 jaar geleden
    Bedankt mensen die in Thailand wonen, dit helpt om de zaken in perspectief te plaatsen.
  • rudi swinnen

    4 jaar geleden
    @ Claude Van Isterdael ...Ik woon al 10 jaar in Thailand .Jouw visie over deze koning klopt helemaal . Maar waarom zou het leger een coup plegen ? Ze zijn al enkele jaren aan de macht en hebben het voor het zeggen . ( tegen de wil van de meerderheid van de onderdanen .) De koning heeft niks in de pap te brokken .
  • chris delanghe

    4 jaar geleden
    Middeleeuwse toestanden een democratie onwaardig. Een totaal gebrek aan respect voor de bevolking hier en in zijn eigen land. En dat wordt goedbevonden, en mijnheer mag rustig zijn goesting doen in tijden van corona waar de rest van de wereld zo goed als in lockdown is. Iedereen gelijk voor de wet, maar de wet is nog steeds niet gelijk voor iedereen...
  • Danny De Graeve

    4 jaar geleden
    Het systeem klopt langs geen kanten. Vele werken om juist rond te komen iedere maand terwijl hun baas ( meestal niet slimmer) denkjmt dat hij het is en geen genade heeft met lensen die hem steenrijk maken. Dit zal naar mijn mening niet blijven duren. het is gewoon uitstel van een grote revolutie. De mensen zullen dit niet eeuwig blijven pikken. Hopelijk word men stilaan wakker in die kringen. De wereld is heus niet van hen alleen.
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Iedereen is toch niet altijd even gelijk voor de wet, maar dat wisten we al langer, niet??