BELGA
Volledig scherm
© BELGA

PVDA wil onderzoekscommissie naar tekort in strategische voorraad mondmaskers

PVDA wil dat een onderzoekscommissie na de coronapandemie nagaat waarom achtereenvolgende regeringen hebben nagelaten een strategische reserve mondmaskers aan te leggen. Nochtans waarschuwen experts volgens de extreemlinkse partij al jaren voor het belang van een strategische reserve en dat besparen op dergelijke uitgaven ethisch onaanvaardbaar is.

11 reacties

  • LUC HIEL

    4 jaar geleden
    zaten jullie toen niet in de oppositie? blijkbaar hadden jullie er zelf ook geen aandacht voor toen.
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Stel dat er geen corona-crisis zou zijn geweest - er is in geen 100 jaar dergelijke pandemie geweest -, en er toch allerlei stocks zouden zijn aangelegd van om het even wat, zouden dezelfde criticasters gesproken hebben over het weggooien van geld.
  • Paul Keulemans

    4 jaar geleden
    Uitzoeken tot op het randje, en de daders zonder twijfel uit de politiek gooien. eindelijk rust denk ik !
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Alles hangt af van welke betekenis men aan het woord 'ethiek" geeft, nietwaar?
  • Ludwig VdB

    4 jaar geleden
    Inderdaad platte politiek maar wel een waarheid als een koe. Het land België had vroeger strategische reserves van alles en kon een redelijke tijd in lock down zonder van iemand buiten België afhankelijk te zijn. Toen kwam de EU en toen nog erger VHS. Volgens hem werd alles globaal geregeld en moest alles vrij zijn. We zien de gevolgen nog elke dag, vooral de negatieve dan. Een verlopen stock vernietigen of verkopen alvorens er een nieuwe is, is misdadig.