Professor Steven Van Gucht, hoofd van het Wetenschappelijk Comité dat de coronacrisis opvolgt en de overheid adviseert.
Volledig scherm
Professor Steven Van Gucht, hoofd van het Wetenschappelijk Comité dat de coronacrisis opvolgt en de overheid adviseert. © BELGA

Dodentol stijgt tot 178 na 56 nieuwe overlijdens in België, ook aantal ziekenhuisopnames neemt weer toe

Na twee dagen van dalingen schieten de Belgische coronacijfers opnieuw omhoog. De afgelopen 24 uur werden 56 nieuwe sterfgevallen door het longvirus genoteerd. Het totaal aantal doden klimt hiermee tot 178. Ook het aantal ziekenhuisopnames is opnieuw fors gestegen. “De piek is duidelijk nog niet bereikt”, zei viroloog Steven Van Gucht (UZ Antwerpen) op de dagelijkse persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.

7 reacties

  • John Morawski

    4 jaar geleden
    Tijdens de persconferentie van 25 maart meldt Steven Van Gucht "... Dat maakt dat intussen 2.152 ziekenhuisbedden ingenomen worden door coronapatiënten ...". In uw grafiek staat voor ziekenhuisopnames het cijfer 2.293. Vanwaar dat verschil?
  • Gertruda Vliegen

    4 jaar geleden
    Dirk pyl ik moet met de fiets gaan heb geen auto en zal ook moeten eten
  • Danny Vervalle

    4 jaar geleden
    Krijg meer en meer de indruk dat deze specialisten het ook niet meer weten. En de halfslachtige maatregelen dragen ook niet bij tot een vluggere indijking van de epidemie.
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    Het zijn meestal ouderen die overleden zijn. Deze mensen zijn extra bedreigd, hebben veel hogere kosten en krijgen van de staat ...Niets . Kijk maar eens hoeveel maatregelen er genomen zijn door De nationale regering en de Vlaamse regering. Voor bedrijven , rijken ,werkenden. Allemaal worden ze in de watten gelegd, maar de bejaarden met en klein pensioentje, de zieken en de gehandicapten... Die krijgen niks, behalve nog grotere rekeningen .Straks mogen ze ook als eerste inleveren.
  • dirk pyl

    4 jaar geleden
    Natuurlijk dat het stijgt , ge moogt gon fietsen en wandelen Mor ge moet in uw kot blijven !!!! met de auto moogt ge nie buiten alleen met een geldige reden , met welke reden komen die fietsers en wandelaars dan buiten Geldige redens zijn bakker , beenhouwer , dokter, apotheek of hulp aan derde Begrijpen wie begrijpen kan