ACV en ABVV vragen Vlaams minister van Werk Hilde Crevits om snel duidelijkheid te verschaffen.
Volledig scherm
ACV en ABVV vragen Vlaams minister van Werk Hilde Crevits om snel duidelijkheid te verschaffen. © Photo News

ACV en ABVV wensen snel duidelijkheid voor Vlamingen in tewerkstellingsmaatregelen

De vakbonden ACV en ABVV vragen snel duidelijkheid voor de ongeveer 13.000 Vlamingen in tewerkstellingsmaatregelen. Zij weten vandaag niet wat de coronacrisis zal betekenen voor hun inkomen, aangezien de regels van de verschillende tewerkstellingsmaatregelen zoals de Individuele Beroepsopleiding (IBO), wijkwerken of de beroepsinlevingsstages niet aangepast zijn aan dit soort gezondheids- en arbeidsmarkt. Volgens de vakbonden kan de crisis leiden tot honderden euro's inkomstenverlies.

4 reacties

  • Chantal Sleypen

    4 jaar geleden
    Ook ik val zo gezegt naast de boot. Werk al meer dan 1j via interim en kom niet in aanmerking voor technisch werkloosheid.Kreeg vandaag mijn c4 in brievenbus. Dit strookt totaal NIET, terwijl acv mij doorgeeft dat ik geen c4 nodig heb..hoog tijd dat mensen fatsoenlijk worden op de hoogte gebracht
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Dat niet alleen, al die interimmers die zijn wijsgemaakt dat ze een job met kans op vast hadden. Die interimkantoren vertikken het gewoon om hen op technische werkloosheid te zetten, nochtans perfect wettelijk mogelijk, geen achterpoortjes voor nodig. Nooit via interim werken, je krijgt geen gelijke rechten.
  • Glenn Schrooien

    4 jaar geleden
    Ben werkzoekend! Volg avond opleiding zelf Gespaard en betaald! Voor gemakkelijker een job te kunnen vinden. Want nog nooit in mijn 12 jaar dat ik werk heb ik zo moeilijk gehad met werk te vinden. En nu met de coronavirus zal het zeker niet gemakkelijker worden. Ze hebben me al laten weten dat mijn uitkering zal zakken. Wat moet een mens nu doen? Waar moet ik nu werk vinden?
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Verschillende stelsels waar de vakbonden zelf gedeeltelijk voor verantwoordelijk zijn. De vakbonden zouden beter pro-actief gaan werken en hun oorlogskas aanspreken om de (tijdelijke !) nood te lenigen.