De Financial Times merkt op dat de briefings in België niet gebeuren door politici, maar door wetenschappelijke experts zoals Steven Van Gucht.
Volledig scherm
De Financial Times merkt op dat de briefings in België niet gebeuren door politici, maar door wetenschappelijke experts zoals Steven Van Gucht. © Photo News

Financial Times heeft lof voor Belgische aanpak: “Regering toont aan dat verdeeld land nog steeds duidelijk antwoord op crisis kan geven”

De Britse zakenkrant Financial Times heeft woensdag lof voor de manier waarop België de coronacrisis aanpakt. "In tegenstelling tot wat velen voorspeld hebben, heeft de Belgische regering aangetoond dat een verdeeld land nog steeds een duidelijk en vastberaden antwoord op een nationale crisis kan geven", luidt de conclusie van de Brusselse FT-correspondenten Jim Brunsden en Mehreen Khan. "We hopen dat dit zich verderzet."

11 reacties

  • Lode Lemmens

    4 jaar geleden
    Een regering die wel met het leven van de kappers gespeeld heeft door hen te laten verder werken...
  • Etienne Vanhoegaerden

    4 jaar geleden
    Hiervoor is deze regering misschien goed maar voor de toekomst zal dit niet zo zijn te duur
  • martin govaert

    4 jaar geleden
    Mooi zo ! Proficiat federale regering .
  • Niels Veldeman

    4 jaar geleden
    En terecht. Ondanks wat sommigen zeggen zijn we echt goed bezig.En kunnen er zaken beter? Tuurlijk, dit is een crisissituatie. Dan lopen zaken niet altijd optimaal. Maar we mogen terecht fier zijn, en binnekort zullen we beseffen dat we heel blij mogen zijn dat we in België wonen. Amerika gaat richting catastrofe (mede dankzij hun president). Ook in Nederland en de UK moet het nog beginnen. Afrika kan alleen maar hopen dat er snel een medicijn gevonden zal worden, dus we doen het idd goed.
  • Tom Hermans

    4 jaar geleden
    Yep. België is nu al een voorbeeld voor Nederland en UK. Je ziet wat er mogelijk is als men gewoon samenwerkt ipv elkaar vliegen af te vangen voor eigen gewin (lees: separatistisch gezwam)