"Je kan het virus niet krijgen door op straat te wandelen en te ademen", zegt viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
"Je kan het virus niet krijgen door op straat te wandelen en te ademen", zegt viroloog Steven Van Gucht. © Baert/Photo News

Viroloog Steven Van Gucht: “Op straat een mondmasker dragen heeft geen zin”

“Op straat een mondmasker dragen, heeft geen zin.” Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vanmiddag gezegd tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum over het coronavirus. “Je kan het virus niet krijgen door op straat te wandelen en te ademen.”

21 reacties

  • Francois Regemeutter

    4 jaar geleden
    Waarom spreken die virologen mekaar steeds tegen? Volgens de ene is het dragen van een mondmasker op straat nodig, volgens de andere niet. Wie heeft er gelijk. Stop nu eindelijk eens met ons blaasjes wijs te maken en spreek de waarheid!
  • Thalia Baetens

    4 jaar geleden
    Dus moeten we het nu aan doen dat mondmasker op straat heeft toch geen nut ze zouden dat beter alleen in winkels en op openbaar vervoer laten dagen en voor de rest gewoon af laten
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Mr Van Gucht, hierin kan en wil ik u niet volgen ! Waarom in godsnaam niet iedereen in het openbaar een masker laten dragen terwijl we met China, Zuid Korea enz. het bewijs hebben dat het wel degelijk werkt. Ook in Frankrijk is men begonnen met de bevolking maskers te geven. (ja zelfs sommige steden ontsmetten ook hun straten, muren etc) Deze landen doen dit niet voor niets !
  • Bart Vermeulen

    4 jaar geleden
    Ik draag 1 op het werk en je doet die toch af aan de rekkers? En altijd op dezelfde manier. Ik geraak tenminste niet aan mijn mond of neus, ik voel mij idd ietsje meer beschermd als mensen te dicht komen en ik kan niet zomaar iets eten. Altijd handen wassen/ontsmetten idd... Dus wat is het probleem eigenlijk??
  • kristin Laureyssens

    4 jaar geleden
    Het is niet omdat hij er geen draagt wij dat ook niet moeten doen. Als mijn man buiten gaat heeft hij dat altijd op omdat ik risico patiënt ben, sta op nierfalen. En dat ze ons daar eens een boete voor durven geven, dan zullen ze eens wat meemaken. Maar dat er aan de grens veel mondmaskers vernietigd zijn door de douane omdat ze niet EU voldeden, weet niemand . En wat met de mensen die ze zelf maken? Die zijn ook niet volgens de EU.Wie zich daar goed bij voelt moet dat kunnen dragen!