Els Ronsmans
Volledig scherm
PREMIUM
Els Ronsmans © Photo News

Personeel van rusthuizen zet zich schrap: “Wij redeneren: in tijden van oorlog moet een soldaat ook naar het front”

Het nieuws dat de zwakste rusthuisbewoners die besmet zijn met het coronavirus volgens een nieuwe richtlijn niet meer naar het ziekenhuis worden gebracht, is ook in het woonzorgcentrum Booghuys in Leuven hard aangekomen. “Veel bewoners hebben hier kwaaltjes of medische problemen. Da’s natuurlijk nét de reden waarom ze niet meer thuis wonen”, zegt directeur Els Ronsmans.

6 reacties

  • Peter Collard

    4 jaar geleden
    De soldaten vertrekken toch altijd als eerste.
  • Emiel Vandeplas

    4 jaar geleden
    Geen aangepaste infrastructuur, geen medische uitrusting, geen aangepast medisch matriaal, geen aangepaste opleiding, dus dat is gemakkelijkste oplossing. Los het zelf maar op !
  • rose marie dewallef

    4 jaar geleden
    Directeur heeft makkelijk praten, zij zal waarschijnlijk geen mensen verzorgen en heeft een vet loon. De verzorgenden daarentegen riskeren hun leven en dat van hun gezin voor een klein salaris.
  • Dominique Hermys

    4 jaar geleden
    Dag Els, Heb gewerkt in het Booghuys en ben ondertussen met pensioen. Toen ik het nieuws las dat er coronabesmetting was in het Booghuys was ik er echt niet goed van. Hoop uit de grond van mijn hart dat mijn ex-collega's er de moed blijven in houden. Het was al zwaar toen er geen corona was. Het allerbeste voor iedereen. Hou de moed erin. Dominique Hermys
  • Herman Kouter

    4 jaar geleden
    Net terug uit een WZC uit het Tiense. Zorgkundigen werken er nog altijd zonder mondmaskers. Het beleid: zolang ze geen koorts hebben, geen mondmaskers. Hallo, Beke? Wordt het niet tijd om de inspectie op ronde te sturen?
  1. Onderzoekscommissie doet 137 aanbevelingen na VRT-reeks ‘Godvergeten’: regeringscommissaris en oprichting van herstelfonds
    1

    Onderzoeks­com­mis­sie doet 137 aanbevelin­gen na VRT-reeks ‘Godverge­ten’: regerings­com­mis­sa­ris en oprichting van her­stelfonds

    De onderzoekscommissie in de Kamer naar kindermisbruik en seksueel geweld, binnen en buiten de Kerk, heeft 137 aanbevelingen goedgekeurd. Zo beveelt de commissie een gecoördineerde aanpak aan, met de aanstelling van een commissaris voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld op minderjarigen en kwetsbare personen. Nadat de Hoge Raad van Justitie vorige maand in een rapport een reeks disfuncties had vastgesteld tijdens Operatie Kelk, wordt ook de oprichting aanbevolen van een nieuwe onderzoekscommissie hierover.
  2. Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”
    PREMIUM

    Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”

    Twee gerenommeerde wetsartsen en een ervaren toxicoloog konden in november vorig jaar geen eensluidende conclusie voorleggen over de doodsoorzaak van Maria Blanco (70), die in juni 2014 in het ziekenhuis overleed. Het parket vordert een celstraf van zes jaar voor verpleegkundige S.R. (43), die de patiënte de foute pijnmedicatie zou toegediend hebben. Maar volgens haar advocaat Bert Partoens stikte Maria in een muntstuk van 20 eurocent dat diep in haar keel zat. In de rechtbank verschenen vandaag enkel ‘gebroken partijen’. “Dat we hier na tien jaar allemaal staan, is een schande voor justitie.”
    Genk, Tongeren