Als assistent-chirurg komt de Brusselaar niet rechtstreeks in contact met coronapatiënten, maar zijn huisgenoten waren niet voor rede vatbaar.
Volledig scherm
Als assistent-chirurg komt de Brusselaar niet rechtstreeks in contact met coronapatiënten, maar zijn huisgenoten waren niet voor rede vatbaar. © Shutterstock

Brusselse dokter door huisgenoten aan de deur gezet uit angst voor besmetting

BinnenlandEen jonge Brusselse dokter is door zijn huisgenoten, vrienden die hij al kende van in de middelbare school, aan de deur gezet. “Je werkt in het ziekenhuis”, zeiden ze. “Dus je zou het coronavirus hier binnen kunnen brengen.” Ook een thuisverpleegster uit Wallonië is het mikpunt van bedreigingen. “We gaan allemaal dood door jou”, kreeg ze te horen.

18 reacties

  • Anne Geerts

    4 jaar geleden
    Wij hebben ook nog twee bedden vrij indien iemand uit de zorg door een bende onnozelaars deze nodig heeft
  • ANN LOS

    4 jaar geleden
    Hij mag bij ons komen wonen. We zullen met plezier al het andere van zijn schouders nemen...
  • Regine Tytgat

    4 jaar geleden
    En applaudisseren als de drone voorbij komt, ze zijn toch op TV geweest. Hypocrieten!!
  • Nicolas Van Hoecke

    4 jaar geleden
    Ene kant kan je het wel begrijpen, zeker voor die dat met covid patienten bezig zijn. Kijk naar Italie, toch ook al 30 verplegers gestorven. Wie zegt dat die in het begin het virus niet naar huis hebben meegenomen...Andere kant is het wel hard uiteraard om lange uren te doen en dan zo behandeld te worden. Vraag mij ook af of die zomaar buiten kunnen gezet worden.
  • Gudo Courtois

    4 jaar geleden
    Het laagje vernis dat wij beschaving noemen zal vlug afgesleten zijn.