Beeld ter illustratie, bouwsector.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, bouwsector. © ANP

Confederatie Bouw roept op facturen tijdig te betalen: “Financiële ravage dreigt"

Liquiditeitsproblemen dreigen voor bijna 4 op de 10 bouwbedrijven wanneer de maatregelen tegen corona op 5 april aflopen, worden de richtlijnen verlengd tot eind april dan wordt dat bijna 60 procent. Dat zegt de Confederatie Bouw na een bevraging bij 902 aannemers. Gedelegeerd bestuurder Robert de Mûelenaere waarschuwt voor "financiële ravages" in de sector en roept op de facturen op tijd te betalen.

3 reacties

  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Stop met zotte kosten te maken om alleen maar belastingen af te schrijven en leg een reserve aan zodat uw bedrijf kan overleven. Zoals het vroeger gedaan werd in plaats van te profiteren en geen buffer te hebben.
  • René Verhoeven

    4 jaar geleden
    Niet verwonderlijk ook, hebben ook aannemers in de familie, die mannen steken zich zo diep in de schulden door materiaal te kopen en af te schrijven om zo weinig mogelijk belastingen te moeten betalen, dat ze nu natuurlijk dik in de problemen zitten, het materiaal staat stil en brengt niet op. Hadden beter wel beetje gespaard en beetje belastingen betaald in plaats van kosten te maken, dan hadden ze nu voorraad.
  • Van Eersel Guy

    4 jaar geleden
    Eindelijk het tempo omlaag, de tijd van records is voorbij, eindelijk