© BELGA

“Kent het ACW geen enkele schaamte meer over Arco?”

N-VA-Kamerlid Peter Dedecker neemt het niet dat Arco in een reactie op het arrest van het Europees Hof van Justitie opnieuw stelt dat de Belgische overheid destijds bij de uitwerking van de waarborg zorgvuldiger te werk had kunnen gaan. “Kent men bij het ACW dan geen enkele vorm van schaamte meer?”

Het Europees Hof van Justitie wees woensdag de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten af die de toenmalige federale regering eind 2011 in voege bracht na de val van Dexia.

Arco vroeg zich donderdag onder meer af of de overheid destijds niet zorgvuldiger te werk had kunnen gaan bij de uitwerking van die waarborgregeling. Maar volgens het N-VA-Kamerlid schreef het toenmalige ACW (nu beweging.net) zelf de koninklijke besluiten achter de waarborg - Arco zelf ontkende dit in 2013. Dedecker vindt het daarom niet kunnen dat Arco nu poneert dat de regering voorzichtiger had moeten zijn met de wetteksten.

“Het wordt tijd dat de ACW-top eindelijk haar verantwoordelijkheid opneemt in dit debacle, in plaats van steeds met de vinger naar een ander te wijzen. Moreel en financieel, ten bate van die mensen voor wie ze beweert op te komen”, aldus Peter Dedecker.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER