Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beantwoordde lezersvragen in het VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beantwoordde lezersvragen in het VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

Ben Weyts beantwoordt uw vragen over ons onderwijs in coronatijden: “Komen er nog examens? Laat ons hopen van wel”

De uitzonderlijke coronatijden hebben ook een grote impact op ons onderwijs. De lessen zijn opgeschort - minstens tot aan de paasvakantie, mogelijk langer. Wat nu? Wat daarna? U liet ons weten met welke vragen u zit over dit schooljaar en ons onderwijs in het algemeen. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beantwoordde de belangrijkste in het VTM NIEUWS.

9 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Waarom moeten zij nooit een examen voor bekwaamheid afleggen? Want ze krijgen het eene postje naast het ander, zonder hun bekwaamheid te bewijzen. Normaal dat een land zoals België dan vierkant draait.
  • Jean Emare

    4 jaar geleden
    Ik geef 'nieuwe' lessen via smartschool live. No prob. Deel je scherm (cursus deel en anderzijds je gezicht) en iedereen volgt vlijtig mee. Ik stond werkelijk versteld van de goodwill van mijn studenten. Goede oplossing voor de toekomst. Theorie deels thuis, praktijk op school en op regelmatige basis samenkomen. Goed voor het milieu, goed voor mijne portemonnee en voldoende feedback.
  • Johan Planckaert

    4 jaar geleden
    er moeten zeker examens komen en de lat mag niet verlaagd worden om te slagen; het niveau van ons onderwijs is al genoeg gezakt
  • Florence Vaerman Vrijsen

    4 jaar geleden
    Laat de leerkrachten alstublieft minstens 1 maand les geven tijdens de zomervakantie. De kinderen hebben dit nodig en de ouders eveneens om terug volop aan de gang te kunnen gaan en de economie zo snel mogelijk weer op gang te krijgen. Niets voor niets.
  • Ward Berden

    4 jaar geleden
    Sommige mensen moeten ook op verlof in mei en juni zodat de gezinnen hun verlof kunnen nemen in juli en augustus. Alle gemiste weken nu worden ingehaald in juli en zo nodig augustus. Al die flauwekul om zich in duizenden bochten te willen draaien