Meeste aantal besmettingen ter wereld nu in de VS.
Volledig scherm
Meeste aantal besmettingen ter wereld nu in de VS. © AP

“VS hebben nu meeste besmettingen ter wereld” - Minister De Crem: “Festivals zullen hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan” - Frans tienermeisje (16) sterft aan Covid-19

Er zijn de afgelopen 24 uur 1.298 nieuwe bevestigde coronagevallen bijgekomen in ons land. Ook het aantal sterfgevallen is verder gestegen, met 42 nieuwe doden. “We hebben de langverwachte piek nog niet bereikt”, stelt het crisiscentrum. Volgens de modellen wordt die begin april verwacht. In Italië is de dodentol door Covid-19 verder opgelopen tot 8.165. In één dag tijd zijn er meer dan 6.100 nieuwe besmettingen vastgesteld. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

155 reacties

  • Andté Herbots

    4 jaar geleden
    Wat voor een verschil maakt het of ge nu 50 of 10 km fietst.Leg dat eens uit De Crem.
  • Calimera Smith

    4 jaar geleden
    Ze zijn ook het grootste werelddeel (dat eerlijk is over zijn cijfers).
  • Amelia De Ridder

    4 jaar geleden
    Waarom kunnen scholen, restaurants en cafés niet terug open. Overal is er plaats genoeg om minstens 2 meter afstand te houden. Een tafeltje per gezin, thuis eet men toch ook samen. Hoe gaan kinderen als de scholen niet terug openen de examens voorbereiden? Waar haalt België ineens al dat geld vandaan om premies uit te betalen. Waarom diegene dat al jaren en dagen doppen niet verplicht aan het werk zetten in winkels om rekken te vullen zodat de andere mensen eens kunnen rusten.
  • Maria Arens

    4 jaar geleden
    Leer es blij zijn met wat U nog heeft ; water, eten electriciteit, internet, boeken etc , pure luxe. En stop met zagen over dat stomme geld, geld is stom papier, dat is alles. WEG ERMEE, basisinkomen, gezonde lucht, water en aarde voor iedereen.
  • Neyt Erik

    4 jaar geleden
    Men mag de US nog niet vgl. met Europa,de US loopt een 3 a 4 weken achter Europa aan.Tegen half April zal Trump niet meer spreken om alles open te doen,het kan heel vlug gaan,als er geen sterke maatregelen worden genomen,ook hier in Belgie (ondanks maatregelen) op een vier dagen maat twee,ik vrees zeker hetzelfde in de US,neen nog veel meer,soc. zekerheid is er ...crap.