Wielertoeristen in Hamme.
Volledig scherm
Wielertoeristen in Hamme. © Geert De Rycke

Minister De Crem wil verduidelijking regels: “Fietstocht van 50 kilometer kan niet meer”

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is de ‘1 kilometermaatregel’ geen goed idee. “Onze omgeving moet geen openluchtgevangenis worden, anderzijds moeten onze verplaatsingen wel binnen de perken blijven. Een fietstocht van 50 kilometer kan niet meer.” Dat zei hij deze middag in het ‘VTM NIEUWS’ en ‘Het Journaal’. De Crem reageerde daarmee op de vraag van de politie om duidelijkere regels voor wandelaars, lopers en fietsers. Morgen zit de Nationale Veiligheidsraad daarover samen, mogelijk volgen daarna afstandsbeperkingen.

329 reacties

  • Ronald Colonne

    4 jaar geleden
    Ik moet mijn moeder van 84 jaar wekelijks tweemaal bevoorraden die in Putte/Kapellen woont,ikzelf woon in Hoboken dit is 22 km. afstand . ik doe dit al geruime tijd met de elektrische fiets om file's te vermijden , Ik vind dat dit moet kunnen blijven gebeuren , gezond verstand gebruiken . !!!
  • Lucas Vissers

    4 jaar geleden
    Wat is nu eigenlijk het verschil tussen 20 of 50 km fietsen ! Wat misdoen de mensen om hun te verplaatsen met de wagen om alleen in de natuur aan het kanaal of vijver een hengeltje uit te smijten ? Daar zit men veel veiliger dan in de supermarkt of ben ik mis ? Mogen we aub nog wat leven ? Zolang de maatregel om afstand te houden maar gerespecteerd wordt !
  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    Bij de politie geldt vooral de 1 + 1 = 1-regel en dat is nu ook terug merkbaar doordat blijkt dat de politie zich zo moeilijk de gewone coronavirus-regels als 1,5 m afstand houden, handen voldoende wassen / ontsmetten,... kan eigen maken (zie bij controles,...) dat ze het natuurlijk ook moeilijk hebben om te controleren op deze coronavirus-regels gevolgd worden of niet, laat staan deze coronavirus-regels uit te leggen...
  • j hendrickx

    4 jaar geleden
    De Crem wil ons gevangen zetten; Er zijn limieten Mr.De Crem Beboet iedereen die zich niet aan de regels houden maar straf niet de anderen die de regels respecteren.
  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    alleen fietsen heeft niets met corona te maken ..al fiets je 1000 km ver ..