Jennifer Haller krijgt haar eerste inenting van een mogelijk vaccin tegen het nieuwe coronavirus. Dat is nog maar de eerste fase van een klinische studie. Vóór maart volgend jaar wordt er geen vaccin op de markt verwacht.
Volledig scherm
Jennifer Haller krijgt haar eerste inenting van een mogelijk vaccin tegen het nieuwe coronavirus. Dat is nog maar de eerste fase van een klinische studie. Vóór maart volgend jaar wordt er geen vaccin op de markt verwacht. © AP

Coronavirus muteert trager dan de griep: grote kans op een vaccin met langdurige werking

We leven vooral op hoop in deze coronatijden. En die is er ook. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het nieuwe coronavirus trager muteert dan andere respiratoire virussen zoals de griep. Dat heeft twee positieve effecten. Eén: het ziet er niet naar uit dat het virus gevaarlijker wordt. Twee: een eventueel vaccin zou een langdurige werking kunnen hebben. Simpel gezegd: het vaccin zou de richting uitgaan van een vaccin zoals dat tegen de mazelen, eerder dan dat tegen de seizoensgriep.

7 reacties

  • Jan Van Loock

    4 jaar geleden
    Danny Govaerts merkt op: "Is de wetenschap al zeker dat mensen die Corona zacht door maken. Besmet zijn met de zelfde stam dan mensen die zwaar leiden onder het virus." Dit is een zeer terechte opmerking, aangezien veel zachte besmettingen niet opgemerkt worden besmetten ze meer mensen die ook weer niet opgemerkt worden en zo verspreid immuniteit zich snel onder de bevolking.
  • Jos Vanhout

    4 jaar geleden
    En waarom zou de pharmawereld geen megabedragen mogen vragen Vandriesche?
  • Gerrit Versteele

    4 jaar geleden
    Maak jullie geen illusies. De enige reden waarom grote farmabedrijven hierop springen is de gigantische winstmarges die ze kunnen halen als ze bij de eerste zijn met een vaccin. Toen het coronavirus ontdekt werd (jaren terug) werd ook al gesuggereerd dat een vaccin daartegen wel nuttig zou zijn en toen was geen enkel van die bedrijven geïnteresseerd!
  • wim rooyakkers

    4 jaar geleden
    Hoe eerder hoe beter,en is er iets dat helpt ,dan snel op de markt.
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Als er een vaccin gevonden wordt, i het aan de WHO om dit veel sneller op de markt te brengen zonder al die procedures van papier en landen! Als we mensenlevens willen redden, mogen we geen jaar wachten om dit te produceren en massaal in te enten! En ditmaal zonder dat de pharmawereld megabedragen mag vragen!