Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

IN KAART. Grote verschillen in coronabesmettingen per gemeente, vooral Limburg zwaar getroffen

Er zijn de afgelopen 24 uur 42 doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal op 220 brengt. Er werden ook 1.298 nieuwe besmettingen vastgesteld, een verdubbeling van het aantal besmettingen een dag eerder. Dat heeft Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité dat de coronaverspreiding opvolgt, op de dagelijkse persconferentie gemeld. Er liggen momenteel 2.652 patiënten in het ziekenhuis, gisteren werden 536 nieuwe patiënten opgenomen. Op intensieve zorgen liggen 605 personen. Bekijk onderaan dit artikel de geografische verspreiding van het virus.

9 reacties

  • Sofieke Klamer

    4 jaar geleden
    Het is niet correct; het is niet 50% maar 30% positieve testen
  • Frans Faes

    4 jaar geleden
    Zou het kunnen dat daar aanhangers van een bepaalde godsdienst die het niet zo nauw nemen met de maatregelen, daar voor iets tussen zitten? Ze zijn in Limburg nogal goed vertegenwoordigd.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    China derdewereldland?? Binnen 2 jaar zijn ze de grootste economische wereldmacht en worden wij een derdewereldland. Wij hebben geen discipline en dat wordt de ondergang van de Europa en vooral de VS naast de talloze besparingen op overheid en gezondheidszorg.
  • JOHAN JV

    4 jaar geleden
    In China hebben de mensen nog discipline...daar lukt het om het virus te stoppen ...hier rijden ze 50 km met hun fiets om de ziekte over te dragen...Sluit alles buiten voeding ...onmiddellijk...wees nog een 2 tal weken voorzichtig , dan lukt het wel .
  • Dirk Verstraete

    4 jaar geleden
    Ja Dirk Dirksen waar heb jij de laatste 30 jaar gezeten. China heeft steden die zo modern zijn op alle vlakken waar geen enkel Europese stad nog maar aan de hielen komt. Er zijn idd ook veel arme regios maar ga maar es Europa onder de loep nemen, Daar zitten ook streken waar mensen nog zonder electriciteit en stromend water leven.