De overheid van Singapore gaat ver in haar aanpak om de verspreiding van Covid-19 in te dijken. Inwoners moeten verplicht de app Trace Together installeren die gps-coördinaten doorgeeft waar personen zich bevinden. Ook moeten ze verplicht foto's doorsturen.
Volledig scherm
De overheid van Singapore gaat ver in haar aanpak om de verspreiding van Covid-19 in te dijken. Inwoners moeten verplicht de app Trace Together installeren die gps-coördinaten doorgeeft waar personen zich bevinden. Ook moeten ze verplicht foto's doorsturen. © AFP

“Door massaal te testen en ‘contact tracing’ heeft Zuid-Korea coronavirus weten te beperken, mét behoud van goede economische activiteit”

De regeringsbeslissing om het aantal coronatests in ons land drastisch op te voeren, is volgens microbioloog Herman Goossens (UZA) een goeie zaak. Het aantal tests stijgt in ons land op termijn van 2.000 naar 10.000 per dag. “Door massaal diagnostisch te testen heeft Zuid-Korea het probleem weten te beperken mét behoud van een goede economische activiteit. Ook China heeft dat gedaan”, verklaarde de professor in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

12 reacties

  • Willy VanErps

    4 jaar geleden
    Vrijheid en privacy mag een prijs hebben. Zelfs een heel hoge. Dus, neen, als ik het ook maar kan verhinderen komt er geen app op onze gsm. Egoïsten en bange mensen zonder enige normbesef mogen voor mijn part naar hun geliefd Korea of China verbannen worden.
  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    “Door massaal te testen en ‘contact tracing’ heeft Zuid-Korea corona weten te beperken, mét behoud van goede economische activiteit” Dan moet je natuurlijk bij het voorbereiden en aankopen van al het nodige om deze crisis te kunnen doorstaan niet zoals Maggie als een koe naar een elektrische trein zitten kijken én niks voorbereiden... 't Ja, dat geeft liberaal ieders gezondheid in gevaar brengen en de economie tegelijk verprutsen
  • Albert Gysels

    4 jaar geleden
    Wij geven wel al onze privacy gegevens totaal vrijwillig aan big data bedrijven a la google,Microsoft en Apple en co maar in dit geval schermt men oeioei met onze privacy?. Zuid Korea heeft al de gegevens trouwens geanonimiseerd, zi kregen enkel data waar 'broeihaarden waren. En voor de rest, ik geef liever mijn data om mensen te redden dan om mij een flutstofzuiger te laten kopen.
  • Medard Albrechts

    4 jaar geleden
    wij kunnen nog veel leren van de zuid Koreanen , wij leggen direct alles plat, economie en alles, doch de rekeningen moeten worden betaald voor de staat, en de staat zijn wij met zen allen(of is men dit vergeten)
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Maar dat ligt niet aan de bevolking hé dat we niet getest worden. Wij zouden wel willen weten waar we aan toe zijn. Zijn er genoeg middelen om iedereen te testen? Als je deze tekst leest is dat plots geen probleem meer.