Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld): "De overheid komt momenteel massaal tussen om de impact van de crisis te dempen en de economische schok zoveel mogelijk op te vangen."
Volledig scherm
Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld): "De overheid komt momenteel massaal tussen om de impact van de crisis te dempen en de economische schok zoveel mogelijk op te vangen." © Photo News

Moody's verlaagt vooruitzichten Belgische banken: van stabiel naar negatief

Ratingbureau Moody's heeft de vooruitzichten voor het Belgisch bankensysteem bijgesteld van stabiel naar negatief. Dat heeft de kredietbeoordelaar donderdag bekendgemaakt. Aanleiding is het coronavirus, dat de economische activiteit in Europa zal impacteren. Ook de vooruitzichten van de Franse, Italiaanse, Spaanse, Deense en Nederlandse banken werden bijgesteld van stabiel naar negatief.

9 reacties

  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Moody moet inzien dat de banken eerst gered worden, voor vrouwen en kinderen. Geld is het collageen van onze huidige maatschappij. Neem geld weg, ik bedoel fiat geld, en alles valt uiteen.
  • Dirk Peskens

    4 jaar geleden
    Waarom is er niets geleerd van de financiële crisis in 2008? De 2 ratingbureaus waarop de gehele wereld zich baseert bevinden zich beiden in Wall Street NY. Amerika en vooral New York is binnen enkele dagen het nieuwe Corona epicentrum maar de ratings van de Amerikaanse banken blijft ongewijzigd terwijl Europese banken een negatieve rating krijgen? Er zijn weer enkelingen schatrijk aan het worden!
  • DAVID VAN LAER

    4 jaar geleden
    Als wij al zo'n reading krijgen wat dan met de USA zelf?
  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    Ah, daar zijn ze weer. De banken, de brave jongens.
  • Popelier Kurt

    4 jaar geleden
    Organisaties als dit zijn de oorzaak van veel miserie. Net als de beurzen die kapitaal vergaren op de rug van de werkende bevolking.