"Wanneer we er in Europa echt voor elkaar moesten zijn, hebben er in het begin te veel enkel aan zichzelf gedacht", betreurt Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
"Wanneer we er in Europa echt voor elkaar moesten zijn, hebben er in het begin te veel enkel aan zichzelf gedacht", betreurt Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. © REUTERS

Von der Leyen uit kritiek op 'elk voor zich'-reflex in Europa bij uitbraak corona-epidemie

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft donderdag tijdens een speciale zitting van het Europees Parlement uitgehaald naar de eerste reacties van de lidstaten op de uitbraak van de corona-epidemie. "Wanneer we er in Europa echt voor elkaar moesten zijn, hebben er in het begin te veel enkel aan zichzelf gedacht", betreurde ze. Maar volgens de Duitse is de trend aan het keren. 

42 reacties

  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    Om de EU te doen slagen moet je in alle EU landen de parlementen stoppen en de mensen in de Eu een parlement laten stemmen iedereen betaald dan belast gen aan de EU en elk land een groep van 10 a 20 mensen naar gelang de grote om de het land te sturen. Iedereen evenveel belastingen iedereen op zelfde leeftijd pensioen enzovoort een meegemaakt EU. Max een Max belastingêvoor iedereen gelijk bv 30% en dat mag ieder land apart Max tot 10% Extra innen zoals de vs systeem
  • walter destrycker

    4 jaar geleden
    altijd geweten een Europese eenheid zal pas na vele generaties misschien lukken.De landen dragen een geschiedenis van oorlogen, twisten, vetes en onderlinge geschillen en vooroordelen met zich mee en dat wordt op een eeuw tijd niet uit het geheugen gewist . Zeker niet als er ondertussen nog andere frustraties bijkomen want dan wordt de geschiedenis en de vooroordelen versterkt.
  • Ivo Vandeneynde

    4 jaar geleden
    Ik ben weer eens beschaamd om bij de EU te horen. Geen greintje solidariteit is er nog. Net in deze periode is dit nodig. De EU us een stille dood bezig en corona is de fatale doodsteek. Ik ben heel mijn volwassenen leven fervent voorstander van de EU geweest maar wat ze de laatste 5 jaar laten zien en (niet) doen is ronduit beschamend!!
  • Rene Philips

    4 jaar geleden
    Europa, één groep poenpakkers met groot boerenverstand.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Het wordt duidelijk dat 'Europa' op bepaalde punten geen enkel nut heeft. Zoals gezondheid. Het is zelfs zo dat elk land moet doen naaa goeddunken. Dus daar doen ze het zo en op een ander anders.