Gezondheidsmedewerkers komen iemand ophalen die vermoedelijk besmet raakte met het nieuwe coronavirus in Nembro, nabij Bergamo.
Volledig scherm
Gezondheidsmedewerkers komen iemand ophalen die vermoedelijk besmet raakte met het nieuwe coronavirus in Nembro, nabij Bergamo. © EPA

Sterke twijfels over officiële sterftecijfers door coronavirus in Italië: “We vermoeden zware onderschatting”

Politici in Noord-Italië uiten steeds openlijker hun twijfels over het sterftecijfer door het nieuwe coronavirus. Ze vermoeden dat de officiële cijfers een sterke onderschatting zijn.

8 reacties

  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Ze mogen de VS en Italië of Spanje niet samen vergelijken als je de VS neemt neem dan ook Europa en niet enkel Italië of Spanje
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    China staat ook niet bekend om zijn openheid, god weet hoe hoog daar het werkelijke aantal pure coviddoden ligt. Niemand die het ooit zal weten. En in Afrika hetzelfde, zeker in de afgelegen gebieden. Als daar eens corona binnen zit, sterven een hoop mensen zonder ooit een dokter, een test, laat staan een ziekenhuis te hebben gezien. Idem voor de achterbuurten in Zuid-Amerika, idem zelfs voor Noord-Amerika, waar je zonder ziekteverzekering ook niet aan de juiste hulp geraakt.
  • vandekempen bart

    4 jaar geleden
    ook in china stierven tienduizenden thuis, vaak opgesloten, of sommigen zelfs op straat. die zitten niet in de cijfers, communisten zijn meesters in het oppoetsen van de realiteit.
  • Hugo COOLSAET

    4 jaar geleden
    Op een bevolking van 60.000.000 en een gemiddelde leeftijd van 90 jaar zouden er in Italië gemiddeld 1800 natuurlijke overlijdens zijn per dag. Ik denk niet dat men nu bij ieder overledene thuis een onderzoek gaat instellen om de preciese oorzaak te achterhalen. Er zal ook wel veel nattevingerwerk bijzijn.
  • Kris Van den Driessche

    4 jaar geleden
    Ik schat het aantal zieken véél hoger. Want sinds februari vraagt men via tv aan de bevolking om thuis te blijven, ook al heeft men hoge koorts tot zelfs bijna 40 graden, omdat de ziekenhuizen doordraaiden... Enkel bij ademhalingsproblemen wordt/werd gereageerd.