Door de coronamaatregelen liggen de werven in het land stil, zoals hier bij rioleringswerken in het Antwerpse Aartselaar. Inzet: Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
Door de coronamaatregelen liggen de werven in het land stil, zoals hier bij rioleringswerken in het Antwerpse Aartselaar. Inzet: Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) © De Freine - Belga

"Uitspraak Jambon over tijdelijke werkloosheid is onterecht, bouwbedrijven sluiten niet zomaar”

De bouwsector vindt de uitspraak van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) - dat onder meer in de bouw en bij de dienstenchequebedrijven er soms te snel een beroep gedaan wordt op de regeling van tijdelijke werkloosheid - "onterecht". Dat meldt de Vlaamse Confederatie Bouw. Ook vanuit de sector van de poets- en huishoudhulpen kwam al kritiek op de uitspraak.

12 reacties

  • james vroman

    4 jaar geleden
    die jambon klets maar wat uit zijn nek heeft wat zou die daar van kennen , een uitnodiging in een restaurant aangeboden door een onderneming is het enigste dat hij van de industrie kent..
  • Ann Franssens

    4 jaar geleden
    Ik vind dat het dringend tijd wordt dat de regering de bedrijven terug aan het werk zet als distancing kan want dit is echt niet meer haalbaar. Doordat bijna alle bedrijven stoppen met werken valt nu ook de IT sector helemaal stil. Nog extra tijdelijk werlozen erbij en heel veel en hier werd geen rekening mee gehouden. Dit is toch niet houdbaar. En inderdaad het was te gemakkelijk om in de tijdelijke werkloosheid te stappen en mensen willen werken. Dat de politie nuttige taken doet niet dit.
  • Frederik Buntinx

    4 jaar geleden
    We moeten niet onnozel doen! Als we effectief dit virus willen lam leggen dan wordt er gewoon niet gewerkt. In bouwbedrijven zit men ook bij elkaar met verschillende leeftijds groepen en zeker als het al grotere besrijven zijn. Dus ook meer risico's. Ik werk ook in de bouw maar begrijp dat gezondheid nu eenmaal voor gaat!
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    mertens jean, nochtans moeten veel mensen werken zonder enige vorm van beloning,. Er zijn veel mensen die nu thuis zitten die in hun job minder risico lopen om besmet te raken dan veel mensen die nu verplicht te werken, oa winkelbdienden, mensen in de zorgsector de poetsdiensten in ziekenhuizen, bejaarden hulp enz. Een wegenwerker loopt veel minder kans op besmetting, er is nu minder verkeer en toch geen wegenwerken.
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Wat de bestrijding van het virus betreft is Jambon al zo nuttig gebleken als een fietspomp in een crashend vliegtuig.Trump wil ook prioriteit geven aan de economie boven de gezondheid van de mensen. Ik begrijp zeer goed de bezorgdheid, maar een massa doden gaat een veel hogere impact hebben op de economie dan nu een paar weken of zelfs een paar maand de -sanitaire-broeksriem aanhalen. Je moet geen Nobelprijs economie hebben om dat in te zien, nee?