Dow Jones staat 20% hoger dan dinsdag

De Amerikaanse aandelenbeurzen stijgen voor de derde dag op rij, nadat de Senaat een noodplan van 2000 miljard dollar met 96 stemmen tegen nul had goedgekeurd.

De Dow Jones ging meer dan 1.300 punten hoger, goed voor een dagwinst van 6,2 procent. Daarmee zette de beursindex zijn beste driedaagse sinds 1931 neer. Sinds dinsdag noteert de Dow liefst 20 procent hoger. Ook de S&P 500 ging 6,2 procent hoger, terwijl de techbeurs Nasdaq 5,6 procent mocht toevoegen. Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google-holding Alphabet klokten alle minstens 4 procent hoger af dan bij het begin van de dag.

Investeerders negeerden een rapport van het Minsiterie van Arbeid, dat een uur voor de opening van Wall Street werd gepubliceerd en waaruit moest blijken dat het aantal werkloosheidaanvragen tot 3,28 miljoen was gestegen, een absoluut record. Toch was het cijfer gunstiger dan wat een aantal analisten had verwacht. Hun prognose lag rond de 4 miljoen.

Voor de opening van de markten had FED-voorzitter Jerome Powell in de ‘Today Show’ aangekondigd dat de centrale bank ‘niet zonder middelen zou komen te zitten om de economie stabiel te houden’.

Olie ging 5,63 procent lager en noteert nu op 23,11 dollar per vat. Goud blijft het goed doen en stijgt met 0,7 procent tot 1.644 dollar per ounce. Ook de bitcoin houdt stand en kost nu 6.720 dollar, een winst van bijna 1 procent. De euro tenslotte gaat 1,5 procent hoger en noteert nu tegen 1,10 dollar.

Meer