AFP
Volledig scherm
© AFP

Amerikaanse beurzen reageren optimistisch op biljoenensteun van overheid

De aandelenbeurzen in New York zijn vandaag met ruime winsten gesloten. De hoop dat het aanstaande Amerikaanse noodsteunpakket van 2 biljoen dollar de economische pijn van de coronapandemie kan verzachten, had de overhand. Tegelijkertijd verwerkten beleggers een explosieve stijging van het aantal uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten.

4 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Zonet artikel gelezen over een politiek wetenschapper die nu vreest dat na deze crisis een echte klimaatcrisis dreigt omdat men nu wellicht alles enkel op economische groei willen inzetten wat dus op termijn de grootste catastrofe ooit zal worden,want net door bussines as usual gaan er door opwarming nog veel meer ziekten voorkomen.Denk aan virussen die nu (nog) sluimeren in steeds sneller dooiende permafrost.
  • Bjorn Viane

    4 jaar geleden
    Het is 2 triljoen geen 2 biljoen!
  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Er zijn geen enkele positieve economische indicators op korte of middellange termijn. Werkloosheid, sterk stijgend. Belasting inkomsten, snel dalend. Wereldwijde inkrimping van de economische activiteiten. Ongelimiteerde geld bijdruk door de VS en EU, met hoog risico op hyperinflatie. Negatieve interesten. Koopkrachtvermindering. Faillissementen. De beurzen denken dat ze god zijn. Hoogmoed komt voor de val, vanaf april.
  • Dieter Vandaele

    4 jaar geleden
    geld wordt alleen maar minder waard op deze manier. en wie betaalt uiteindelijk meer bij de bakker ? Juist, jij en ik.