Bij de maaltijden zit pasta, maar ook melk, aardappelen, vlees, bloem, olijfolie, drank, chocolade, ontbijtgranen én groenten.
Volledig scherm
Bij de maaltijden zit pasta, maar ook melk, aardappelen, vlees, bloem, olijfolie, drank, chocolade, ontbijtgranen én groenten. © Shutterstock

Supermarkten schenken 460.000 maaltijden aan mensen in nood

De Belgische supermarkten schenken 233 ton of omgerekend 460.000 maaltijden aan onder andere de Voedselbanken. Het is een initiatief van alle Belgische supermarkten die daarmee willen aantonen dat ze ook in deze dagen mensen in nood willen helpen. Dat meldt Comeos, de sectorfederatie van de Belgische handel en diensten. 

10 reacties

  • Fabienne Van Brussel

    4 jaar geleden
    Marc Rooms, ervaring heeft me geleerd dat je niet alle mensen over 1 kam moet scheren en ik kan het weten, ik ben dossierbeheerder Collectieve Schuldenregeling, niet iedereen die in de procedure belandt heeft dit zelf in de hand gewerkt. Niet iedereen heeft dezelfde start in het leven noch dezelfde kansen. Deze initiatieven zijn misschien wel een druppel op een gloeiende plaat maar als dat ook maar 2 sec soelaas kan bieden, wie zijn wij dan om daar over te oordelen?
  • Anne Wuyts

    4 jaar geleden
    Super, ben net gestart met het thema armoede om volgende week online met de lln te bespreken! ook 'To Good To Go' gaan we onder de loep nemen.
  • Pierre Decoene

    4 jaar geleden
    Schitterend gebaar, RESPECT en dankbaarheid
  • Peggy Sevenhant

    4 jaar geleden
    Super ook een dikke pluim voor de mensen in de supermarkten die ook voor ons klaarstaan om ons nog dagelijks te bedienen . Bedankt.
  • louis van hoeylandt

    4 jaar geleden
    schenken doen die niets ...of wel is het bij gerekend op de prijs van de producten die we kopen ,of anders mogen ze het afschrijven van hun belasting ..dus betalen wij het ook