Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Lijst van prioritaire groepen in zorg opgesteld voor verdeling beschermingsmateriaal

De verschillende overheden hebben in overleg met wetenschappers en experten een lijst opgesteld van de prioritaire groepen in de zorg die als eersten in aanmerking komen bij de verdeling van het beschikbare persoonlijke beschermingsmateriaal. Dat laat het kabinet van federaal minister Philippe De Backer (Open Vld) weten.

2 reacties

  • Veronick Tormans

    4 jaar geleden
    Wat mij opvalt , we hebben het steeds over zoveel overledenen per dag , maar de uitvaartsector word precies toch dikwijls vergeten ! Beschermende kledij geraakt op en kunnen nergens besteld worden maar we moeten wel dagelijks in contact komen met overleden corona patiënten ..
  • Katleen Baert

    4 jaar geleden
    En de instellingen voor mensen met een mentale beperking? Net zoals in de ouderenzorg zijn zij een kwetsbare groep.
  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroorzaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamteloos en cynisch”
    PREMIUM
    39

    Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroor­zaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamte­loos en cynisch”

    Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma. En dat is, volgens critici, niet de eerste keer. Wij gingen na wat er precies aan de hand is bij de openbare omroep.