Topdirigent Dirk De Caluwé verloor de strijd tegen lymfeklierkanker. De Lokeraar leidde het orkest bij topmusicals als ‘Kuifje’ en ‘Daens’ en als muzikant werkte hij samen met internationale sterren als Luciano Pavarotti en Andrea Bocelli.
Volledig scherm
Topdirigent Dirk De Caluwé verloor de strijd tegen lymfeklierkanker. De Lokeraar leidde het orkest bij topmusicals als ‘Kuifje’ en ‘Daens’ en als muzikant werkte hij samen met internationale sterren als Luciano Pavarotti en Andrea Bocelli. © Wim Hadermann

LEVENSVERHAAL. Topdirigent Dirk De Caluwe was de man die Duvels dronk met Joe Cocker en backstage schouderklop kreeg van Pavarotti

Dirk De Caluwe erfde als jongetje het kleine dwarsfluitje van zijn plots overleden nonkel Miel en moest meteen ook maar diens plaats innemen in de lokale harmonie. Dat mondde uit in een carrière als topmuzikant en -dirigent, ook van alle grote Studio 100-musicals, van klasbakken als Pavarotti, Sting en Will Tura tot de deejay’s van Tomorrowland toe. “Klassiek is vaak pure rock ‘n roll. Dat de mensen dàt maar weten.”

  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. Het wonderbaarlijke leven van profvoetballer Bobby Dekeyser: van straatschoffie tot multimiljonair
    PREMIUM

    Het wonderbaar­lij­ke leven van profvoet­bal­ler Bobby Dekeyser: van straat­schof­fie tot multimiljo­nair

    Nu in tijden van corona wordt aangeraden om thuis te blijven, hebben we met z’n allen meer tijd om te lezen. Daarom doken we in ons archief en maakten we een selectie van de beste artikelen van de afgelopen vijf jaar. Vandaag brengen we het levensverhaal van ex-voetballer Bobby Dekeyser dat in november 2018 in onze krant verscheen.“Dag Jean-Marie, ik ben ook een Belg en ik ben ook keeper.” Zo begon Bobby Dekeyser het gesprek dat zijn leven zou veranderen, ergens in de lente van 1986. Jean-Marie was dé Jean-Marie – Pfaff, dus. In die jaren was hij nog de grote held, keeper bij Bayern Munchen en de Rode Duivels. Het gesprek begon in een hotel in Frankfurt, waar Bayern logeerde voor de wedstrijd tegen de plaatselijke club. Dekeyser logeerde er ook, in de kamer van een kennis. Hij was volledig berooid na zijn legerdienst en een noodlottige afloop van zijn keeperscarrière bij het Brusselse Union.