BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Maatregelen niet strenger gemaakt omdat Belgen ze goed opvolgen – Extra controle op ‘hotspots’ – Recordaantal doden in VS

De Belgische maatregelen in de strijd tegen Covid-19 worden niet verstrengd, maar wel met twee weken verlengd, tot en met 19 april. Dat heeft premier Sophie Wilmès gezegd op een persconferentie na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. Met 69 nieuwe doden loopt de dodentol door het nieuwe coronavirus in ons land op tot 289. Het aantal ziekenhuisopnames (490) neemt toe, maar stijgt minder snel dan gisteren (536). Wereldwijd zijn ruim 467.000 infecties gemeld, waarvan ruim 232.000 in Europa. De Verenigde Staten meldden de meeste besmettingen. Twee derden van het aantal doden wereldwijd vielen in Europa. 

171 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Jef Strufe, wat is het verschil met nu, ik denk niet dat degene één politicus zijn verworven recht zal opgeven. De helft is niet bekwaam om een gewone job als loontrekkende uit te voeren. Ze worden verkozen door hun achterban die het meeste lawaai maken goed te bedienen en de rest moet werken en ondergaan. Ze misbruiken het woord solidariteit voor eigenbelang, ze hebben hun vermogen allemaal in vennootschappen en dragen ze weinig mogelijk bij aan de gemeenschap. Allemaal van links tot rechts.
  • ERIC SPRANGERS

    4 jaar geleden
    en hoeveel sterven en liggen er in andere jaren op intensieve door de griep? 0,0?
  • sak bouj

    4 jaar geleden
    Waarom worden de straten in België nog niet ontsmet? Elke avond vliegen vliegtuigen in Spanje rond en ontsmetten alles! Hier gebeurt er niks!!
  • Guido Swerts

    4 jaar geleden
    Ik zie er nog velen op bezoek gaan en komen.Men zou dringend een volledige lockdown afkondigen met strengere controles als gevolg.
  • Johan Thomas

    4 jaar geleden
    Het is duidelijk na deze crisis moet er nog één regering overblijven! Wat een flauwe reactie en macht van deze "deelstatenregering". Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn één l