Europese beurzen openen lager

De Europese beurzen kennen na een paar dagen opnieuw een terugval. Alle beurzen openen rond 2 procent lager, de Bel20 start zelfs 3 procent in het rood.

De brede Stoxx600 begint de laatste dag van de week 2 procent onder nul, net als de Franse CAC40. De Duitse Dax houdt het op een verlies van 1,5 procent.

In de Bel20 zijn de sterkste dalers de brouwer AB InBev (-6%) en de investeringsmaatschappij Solvay (-5,7%). De ster is Telenet met een winst van 5,7 procent. Het bedrijf kondigde als een van de weinigen aan dat het zijn dividend op peil houdt. De andere aandelen noteren rond 0,5 procent winst of in het rood.

Wall Street

De Europese beurzen nemen al een voorschot op Wall Street. Op basis van de voorbeurshandel lijkt het ook daar op een fiasco uit te draaien. Alle futures noteren rond -2 procent. Donderdag werd duidelijk dat de VS China en Italië hebben ingehaald als land met de meeste coronabesmettingen in e wereld.

De angstbarometer Vix staat dan weer op 51 punten, 10 procent hoger dan gisteren. De index meet de volatiliteit van de beurs. 51 punten is redelijk hoog, maar nog niet zo erg als tijdens de bankencrisis van 2008.

Meer