Themabeeld. © Jan Van der Perre

Opnieuw twee mannen opgepakt die spuwden naar politie in Antwerpen

In Antwerpen en Wommelgem zijn donderdag bij twee verschillende incidenten twee mannen opgepakt, omdat ze naar de politie zouden hebben gespuwd. Dat meldt het Antwerpse parket. Beide mannen riepen bovendien dat ze besmet zijn met coronavirus. Ook woensdag werden in Antwerpen al twee mannen opgepakt, omdat ze spuwden of hoestten naar de politie.

In Wommelgem zette de politie van de zone Minos donderdag omstreeks 15.30 uur op de Oelegemsesteenweg een wagen aan de kant, omdat die vier inzittenden telde, wat niet toegelaten is volgens de coronarichtlijnen. Een 44-jarige passagier, een Pool uit Kruibeke, reageerde daar agressief op en begon te spuwen. De politie probeerde de man om veiligheidsredenen een mondmasker op te zetten, maar hij verzette zich hevig en riep dat hij besmet was met het coronavirus. Ook na zijn arrestatie spuwde de man in het commissariaat nog in het oor van een agent.

LEES OOK. Twee incidenten met agenten die bespuwd en in gezicht gehoest worden

Enkele uren later wilde de Antwerpse lokale politie een wagen die enkele verkeersinbreuken beging controleren ter hoogte van de Schijnpoortweg. De 38-jarige bestuurder gedroeg zich echter vijandig en toen de politie hem in de boeien wilde slaan, spuwde hij in het gezicht van een inspecteur en beweerde hij besmet te zijn met het coronavirus.

Het parket zal de twee laten voorleiden bij de onderzoeksrechter voor feiten van weerspannigheid en bedreiging met een aanslag met gevaarlijke substanties. Het parket herhaalt ook dat dergelijke feiten “bijzonder asociaal en maatschappelijk totaal onaanvaardbaar” zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer