Beeld ter illustratie, huren en verhuren.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, huren en verhuren. © Getty Images

“Mag ik verhuizen? En moet ik de huurprijs blijven betalen?”: 11 vragen beantwoord over (ver)huren tijdens coronacrisis

De maatregelen hebben gevolgen voor de normale werking van de private en sociale huurmarkt in ons land. Zowel huurders als verhuurders hebben een heleboel vragen. Kan ik uit mijn huurwoning gezet worden? Mag ik nog verhuizen? En moet ik de volledige maandelijkse huurprijs blijven betalen? Op voorstel van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele schept de Vlaamse Regering duidelijkheid over de meestgestelde vragen. 

8 reacties

  • Yunus Altintas

    4 jaar geleden
    Ik had een rechtszaak ingepland voor uithuiszetting op 25 maart. Huurachterstand was 3 maanden. Alle rechtbanken dicht, dus mijn huurster gaat gewoon verder profiteren!! In juli rechtbanken terug open? Dan heb ik 6 maanden geen huur gehad!! Maar mijn hypotheek moet ik wel blijven betalen!!
  • Vazart vaza

    4 jaar geleden
    Huurovereenkomst moet nageleefd worden, verhuurder van privewoning is het OCMW niet , eigenaars hebben ook kosten die moeten betaald worden , bij den bakker betaal je ook voor een brood
  • Jonny Van den Bruel

    4 jaar geleden
    Fictief voorbeeld: een huurder staat vandaag al 2 maanden huur achter. Je kan pas op 17 juli naar het Vredegerecht en je moet dan wellicht nog 2 maanden wachten voor hij er uit moet. Iemand graag die verhuurder die acht maanden geen geld krijgt en misschien nooit meer? Schiet de overheid dit geld voor, zoals men nu - terecht - ongewild werklozen extra ondersteunt vanaf dag 1? Of gaat men dit toch maar even herbekijken?
  • Nema De Geest

    4 jaar geleden
    @piet devlieger, u blijkt niet te beseffen dat een heel groot deel van de bevolking plots een serieuze hap uit hun budget zien verdwijnen zonder dat ze daar aan kunnen doen. Ik denk dat huurders niet vragen om helemaal geen huur te betalen, maar een aanpassing zoals men doet met de hypotheek. Lijkt me behoorlijk redelijk.
  • PATRICIA VERDYK

    4 jaar geleden
    Vind het een goede maatregel maar wat met mensen die op ziekteverlof zijn?Die hebben ongewild ook minder inkomsten!