Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Trump haalt uit naar GM en Ford: “Begin NU beademingstoestellen te maken”

De Amerikaanse president Donald Trump zet vandaag via Twitter druk op General Motors (GM) en Ford. Hij wil dat de autobedrijven onmiddellijk beginnen met de productie van beademingstoestellen. Volgens Trump levert GM echter te weinig inspanningen om te helpen bij de bestrijding van de gezondheidscrisis omtrent het coronavirus.

46 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    En tenslotte zitten ze in de VS nu met de situatie dat verscheidene staten dezelfde producenten aanroepen voor dezelfde goederen (beschermingsmiddelen, beademingstoestellen, ...). In plaats van op FEDERAAL niveau al vooraf orders opgemaakt te hebben en de middelen gelijkmatig te distribueren, trekt het Witte Huis zich er geen bal van aan en vraagt Trump zelfs dat ze hem prijzen om zijn aandacht te trekken.
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Zo eenvoudig is het niet om op 1 2 3 je productie-eenheden om te bouwen. Bovendien schrijft hij 1/ de verkeerde GM aan in zijn tweet en 2/ de site in Lordstown werd vorig jaar verkocht. Toen vond hij CEO Mary B. nog geweldig. Waarom heeft hij 2 weken geleden niet al de DPA ingeroepen? Dan kon hij bedrijven dwingen beademingstoestellen te produceren. En nog steeds stelt hij dat ze met een duizendtal genoeg zullen hebben in de VS. Heb zo'n incompetente clown als president.
  • LUC LABAERE

    4 jaar geleden
    Nu gaat hij wel roepen hé. Alweer een ander de schuld geven terwijl hij allang moest maatregelen getroffen hebben. Typisch trumph
  • Marianne Van den Lemmer

    4 jaar geleden
    Trump was even afgedwaald, maar nu zit hij weer op het goede spoor! Pech, dat Chinese virus, zo kort voor de verkiezingen. Maar nu is hij weer goed op dreef. Sterkte aan alle Amerikanen!
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Ze zouden misschien de wapenfabrieken kunnen omschakelen. Dat zou pas een goede zaak zijn.