IMF-topvrouw Kristalina Georgieva
Volledig scherm
IMF-topvrouw Kristalina Georgieva © AFP

IMF: “Opkomende economieën hebben 2.500 miljard dollar steun nodig”

Het is duidelijk dat de wereldeconomie in een recessie is beland ten gevolge van het nieuwe coronavirus, dat zich ontwikkelde tot een pandemie. Dat heeft IMF-topvrouw Kristalina Georgieva vrijdag gezegd.

6 reacties

  • dirk govaerts

    4 jaar geleden
    in de armere landen zit vaak een leider met goedgevulde bankrekeningen , dat ze die rekeneinge eerst maar eens aanspreken voor ze hier een aalmoes vragen
  • Johan Van Biesen

    4 jaar geleden
    Alsof geld drukken een oplossing is, we gaan de dieperik in met de centrale banken, zeker weten.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    En wie gaat voor ons zorgen? En wie gaat het tegenhouden als ze onder de prijs werken en ons werk afpakken?? Altijd hetzelfde liedje maar geen van ginder die ook maar eventjes aan ons denkt.
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    IMF heeft zelf geen geld , zelfs hun riante lonen komen van een ander . Hoe komt dat ze zelf geen buffer /spaarpot hebben opgebouwd ? Ze vragen steeds middelen , wat als hun gebruikelijke geldsponsors zelf geld nodig hebben ? Dan wordt het kiezen anderen redden en zelf verzuipen , leg dat maar eens uit aan je burgers .
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    De vraag is: wat hebben de mensen vandaag nodig die elke dag het beste van zichzelf geven, zodat de economie blijft draaien. Het grootkapitaal heeft nog meer dan voldoende geld in talloze belastingsparadijzen die ze kunnen aanwenden om hun de economie te stutten en tijdelijk te overbruggen.